INRIKES. En minderårig flicka har utsatts för ett våldtäktsförsök på ett badhus i Borlänge. Polisen är mycket förtegen om händelsen.

Aqua Nova i Borlänge.

Aqua Nova i Borlänge.

I söndags utsattes en 14-årig flicka för ett våldtäktsförsök inne på badhuset Aqua Nova i Borlänge.

Polisen är mycket förtegen om händelsen och vill inte uppge signalement men säger att man jagar en okänd gärningsman.

– Jag kan bara bekräfta att dina uppgifter stämmer. Detta är ett känsligt ärende och jag kan inte säga mer än så om händelsen, säger chefen för Borlängepolisens ­familjevåldsrotel Lotta Ryberg till DT.

Även om omständigheterna i detta fall är oklara finns det en tradition bland invandrare att trakassera svenskar på badhus.

I februari 2011 anordnade en pappa ett barnkalas på Husbybadet i Stockholm för sitt barn och dennes kamrater. På badet fanns även ett 20-tal ”ensamkommande flyktingbarn” och det hela slutade med att en 11-årig flicka, i juridisk mening, blev gruppvåldtagen inne på badhuset av ”flyktingbarnen”.

Andra exempel är 2010 då en mamma blev misshandlad inne på badhuset Aq-va-kul i Malmö efter att ha bett ett invandrargäng lugna ner sig. Två år senare blev en 13-årig pojke grovt misshandlad på samma badhus. 2013 sexofredade och dödshotade en 18-årig afghan två 13-åriga flickor på Paradisbadet i Örnsköldsvik.

Källa:
Flicka utsatt för våldtäktsförsök på Aqua Nova


  • Publicerad:
    2015-04-03 18:10