BROTT. Under lördagen utsattes två flickor vid olika tillfällen ut för sexuella övergrepp och våldtäktsförsök på badhuset Fyrishov i Uppsala. En 16-årig man ska ha gripits misstänkt för våldtäktsförsök.

Det var vid halv sju på lördagseftermiddagen som en 15-årig flicka ska ha blivit förföljd av tre-fyra personer inne på badhuset Fyrishov i Uppsala. En 16-årig man ska ha varit den som var mest drivande och som ska ha utsatt flickan för sexuella övergrepp.

— Vid något tillfälle ska han ha försökt köra in fingrar under troskanten till baddräkten. Man ska även ha tagit henne på brösten utanpå baddräkten och tagit henne på benen, säger Kenneth Sundin, länsvakthavande polisbefäl.

16-åringen greps sedan av polisen misstänkt för våldtäktsförsök, men brottsrubriceringen ändrades sedan till sexuellt ofredande. Den misstänkte gärningsmannen släpptes senare men misstankarna mot honom kvarstår.

— Han är hörd och frisläppt. Ansvarig socialjour och pojkens gode man kontaktades men de kunde inte närvara vid förhöret, säger Sundin.

Bara en timme tidigare under lördagen ska ytterliggare en flicka ha blivit ofredad när hon var i anläggningens bubbelpool.

— En okänd gärningsman försökte hålla fast en flicka och klämde henne på bröstet och försökte ta henne mellan benen. Gärningsmannen är ännu inte identifierad. Det verkar handla om ett gäng på 5-6 stycken killar, säger Björn Berglund, inre befäl vid Uppsalapolisen.

Polisen ska nu undersöka om det finns något samband mellan de båda händelserna på Fyrishov.

Källor:
Flicka sexuellt ofredad på badhus
Nya uppgifter om sexuella ofredanden på Fyrishov


  • Publicerad:
    2016-01-18 12:10