Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Alla flickor på skola i Dalarna utsatta för sexuella trakasserier

Av Redaktionen, 2016-02-17
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. SVT Nyheter i dalarna granskar unga kvinnors vardag vad gäller sexuella trakasserier. När man besöker en skola menar samtliga flickor i klassen att de utsatts för sexuella trakasserier. — Man blir äcklad men samtidigt har man nästan blivit van, säger en elev.

Rape_victim

I projektet #Rörinteminkropp har SVT Nyheter i dalarna granskat unga flickors vardag och de sexuella trakasserierna som nu blivit så vanliga att många flickor inte längre reflekterar över allvaret.

— Man blir äcklad men samtidigt har man nästan blivit van för hur hemskt det än är så har man blivit härdad för det händer så ofta, säger eleven Wilma Nilsson.

Trakasserierna kan nästan liknas vid våldtäktsförsök då flickorna i många fall blir fasthållna och har trevande händer överallt.

— Det jag tycker är obehagligast är när man blir fasthållen. Man försöker gå iväg men de drar in en igen och har händerna överallt, fortsätter Nilsson.

När SVT frågade de kvinnliga eleverna på stylistprogrammet på Plusgymnasiet i Falun om hur många som utsatts för sexuella trakasserier räckte samtliga upp händerna.

— Det är inte tjejerna som ska anpassa sig utan det är killarna som ska lära sig att det inte är okej, menar Nilsson.

Övergrepp och trakasserier i massinvandringens spår
Sexuella övergrepp och våldtäkt har blivit vardag i Sverige då landet översvämmats av rasfrämlingar. Under förra året ökade exempelvis övergreppen markant på äventyrsbadet Aquanova i Borlänge. Badhusets personal beskrev förövarna som unga invandrare.

Situationen ser lika dant ut på flera badhus och Eriksdalsbadet i Stockholm har tvingats införa könssegregerade pooler för att försöka få bukt med problemet.

Under nyårsnatten omringades två 17-åriga kvinnor av ett gäng invandrare på Larmtorget I Kalmar. Främlingarna ska ha utsatt dem för sexuella ofredanden och tafsningar, polisen lyckades senare fånga två personer som även misstänktes för fler övergrepp. Även i Gävle trakasserades en kvinna under nyår av invandrare, hon lyckades fånga förövarna på film:

Även förra sommarens massövergrepp på festivalen ”We are Sthlm”, som mörkades av både polis och Stockholms stad, begick nästan uteslutande av rasfrämlingar. Samma mönster kan även ses ute i Europa där de sexuella massövergreppen i Köln där tusentalet araber förgrep sig på tyska kvinnor. Med massövergreppen på nyårsnatten i Köln i färskt minne hade de som arrangerade en karneval i samma stad bestämt sig för att hålla föreläsningar riktade mot invandrare för att försöka förebygga ytterligare övergrepp.

I december förra året bekräftade polisen i Finland att alla överfallsvåldtäkter i Helsingfors begås av invandrare. Redan 2006 meddelade den norska polisen att en tredjedel av alla våldtäkter i Oslo begås av icke-vita trots att de än så länge är i minoritet.

Källa:

Får fråga om sexuella trakasserier – alla räcker upp handen


  • Publicerad:
    2016-02-17 19:25