ÖRNSKÖLDSVIK. Badanläggningen Paradiset har haft återkommande problem med att ”ensamkommande flyktingbarn” antastar flickor. Den första april var det dags igen. Två gånger på en dag.

Det har varit vid upprepade tillfällen som flickor besökt Paradiset i Örnsköldsvik för att bada och där blivit sexuellt ofredade av invandrarmän. Vid en av alla dessa incidenter i början av året attackerades ett antal minderåriga flickor av ett gäng unga män.

— De blev ofredade i den mörkaste delen av Magic Eye. Tjejerna blev såklart jävligt rädda på riktigt. Det var ju både mörkt och trångt när killarna kom. En av tjejerna sa att hon inte ville dö, hon var ju bara tio år gammal, berättar en av flickornas pappa för media.

Första april hände det igen. En flicka sökte upp badhusets personal och berättade att hon blivit antastad av ett gäng.

— Polisen kom. Det var två flickor som berättade vad som hade hänt, och det var en kille som pekades ut. Polisen var här i ett par timmar för att förhöra alla i den grupp som den utpekade hörde till, säger David Berglund som är anläggningens chef.

Enligt Paradisets säkerhetsansvarig, Mikael Westman, bestod gänget av så kallade ensamkommande flyktingbarn.

Samtidigt som polisen förhörde gänget, samtliga från ett boende i Västerbotten, attackerades ännu en flicka.

— Min information säger att det också rörde sig om ett gäng från ett HVB-hem. Mycket tråkigt att vissa inte kan sköta sig och inte kan respektera andra människor.

David Berglund har dock förhoppningar om att kunna åtgärda problemen – genom att skicka ut information om vilka regler som gäller på badhuset till alla boenden för ”ensamkommande flyktingbarn” i Norrland.

— Det blir att gå ut på bred front. Vi ska skicka ut information till samtliga HVB-hem i Norrland. Texten ska innehålla klara regler om hur man uppför sig och den ska vara tydlig med vad som gäller om simkunnighet också.

Källa:
Paradisets chef pekar ut killar från HVB-hem för sexuella ofredanden: ”Rimligt att jag är tydlig”


  • Publicerad:
    2016-04-10 23:35