ÖSTERRIKE. I början av december förra året blev en 10-årig pojke våldtagen på ett badhus i Wien av en tjugoårig, irakisk “flykting” som förklarar sitt beteende med att han var i “sexuell nöd”.

Den 2 december i fjol blev en 10-årig pojke brutalt våldtagen av en irakisk asylsökare i badhuset Resienbad i Wien. Pojken kunde efter våldtäkten gråtandes söka upp en badvakt som fick ta hand om honom och ringa efter ambulans och polis.

När polisen anlände till badhuset kunde de gripa irakiern som var fullt upptagen med att leka och hoppa trampolin i poolen. Pojken var däremot så svårt skadad av våldtäkten att han fick läggas in på sjukhus.

Till polisen förklarade irakiern, som kom till Österrike så sent som i september, att han förvisso visste att det var fel att våldta pojkar, även i Österrike, men att han varit i “sexuell nöd” då han inte haft sex på fyra månader. Vidare menade han att det inte var hans mening att “såra pojken” och att han inte alltid varit “sjuk” och syftade på att han hade fru och barn hemma i Irak.

Till att börja med hemlighöll den österrikiska polisen händelsen, men efter att rykten börjat cirkulera på Facebook gick man till slut ut med detaljerna kring det brutala övergreppet. Polisen meddelande då också att man måste vara försiktig med fall som rör “flyktingar” eftersom de “gått igenom mycket”.

Källor:
Iraqi migrant rapes a 10-year-old boy at a swimming pool in Vienna and tells police it was a ’sexual emergency’ because he hadn’t had sex in months


  • Publicerad:
    2016-02-06 18:45