HÄSSLEHOLM/BJÄRNUM. Fritidsnämnden har anställt en person vars huvudsakliga uppgift är att gå runt i badhusen och stoppa muslimska kvinnor från att hoppa i bassängen med kläderna på.

muslim-bad

Det mångkulturella samhället öppnar upp för en mängd nya spännande yrkesområden. I badhusen i Hässleholm och Bjärnum har Fritidsnämnden anställt en flerspråkig timanställd som ska gå runt och förklara för muslimska kvinnor att man inte får bada med heltäckande klädsel.

– Gångna helgen var det stora problem med människor som badade i heltäckande klädsel som inte är avsedda för bad. Våra anställda försökte förklara reglerna men nådde inte fram, säger fritidschefen Stefan Larsson till Norraskåne.

Den timanställde, som talar arabiska, finns på plats i Qpoolen – kommunens anläggning för inomhusaktiviteter och bad – nu på lördag och är redo att rycka in för att stoppa muslimska kvinnor som vill bada med sina kläder på.

Skälet till att de muslimska kvinnorna inte får bada med sina kläder på är av hygienskäl och att kläder kan fastna i filter och orsaka tekniska fel.

Källa:
Anställer för att stoppa klädbad


  • Publicerad:
    2015-04-17 08:15