ÖSTERRIKE. En överdomstol upphävde en dom på 6 års fängelse som en irakisk man hade fått för att ha våldtagit en 10-årig pojke på ett badhus. Överinstansen menade att det inte hade bevisats att mannen förstod att pojken inte ville.

schwimmbad

Theresienbad i Wien.

Det var i december 2015 som den 20-årige irakiske manlige ”migranten” våldtog en 10-årig pojke i ett omklädningsrum på ett badhus i Wien. Efter gripandet förklarade mannen att han förstod att det han hade gjort var fel men att han hade gjort det ändå eftersom det hade varit en ”sexuell nödsituation” då han inte hade haft sex på fyra månader.

Pojken fick efter våldtäkten vårdas på ett barnsjukhus och lider än idag av posttraumatisk stress.

Den irakiske mannen dömdes först för grovt sexuellt övergrepp och våldtäkt mot minderårig till 6 års fängelse domen överklagades av mannens advokat som menade att det inte hade bevisats att mannen hade förstått att det han gjorde var mot pojkens vilja. Överdomstolen höll med advokaten om att den första domen inte höll när det gällde våldtäktsdelen av målet och rev upp domen och återförde målet till lägre instans för en ny rättegång.

Däremot ansåg överdomstolen att bevisningen för det grova sexuella övergreppet höll och därmed förväntas mannen att få fortsätta att sitta frihetsberövad tills den nya rättegången startar någon gång under 2017.

Källa:
Verdict on swimming pool rape case overturned


  • Publicerad:
    2016-10-26 10:10