FRÄMLINGSINVASIONEN. Unga flickor blev fritt villebråd när en grupp så kallade flyktingbarn besökte ett badhus i Karlskrona. ”Flyktingbarnens” personal bortförklarade övergreppen med att det ”det är bara sånt de gör”.
simhall

Nöjet för de badande i Växjö simhall fick ett abrupt slut när en grupp ”flyktingbarn” från Karlskrona HVB-hem hoppade i bassängen och började klänga på de småtjejer som fanns på plats. Så fort de hade hoppat i bassängen började även de sexuella övergreppen.

Sharam, som uppges vara 18 år, tog tag i en ung flickas midja och förde handen ned på hennes rumpa. Flickan lyckades få bort handen och tillsammans med sina vänner försökte hon ta sig från platsen med ett släptåg av överentusiastiska ”flyktingbarn” efter sig. Här ska flickorna ha blivit tafsade på mellan benen, på brösten och på sina rumpor. När flickorna bad främlingarna att sluta, skrattade de bara och plaskade vatten på dem.

I ett försök att komma undan tog sig flickorna sedan till vattenrutschbanan men även denna gång följde främlingarna efter. Halvvägs ned för rutschbanan väntade en av främlingarna som blockerade framfarten och använde tillfället för att fortsätta tafsa på en av flickorna.

Afghanen Sadeq tog på sig simglasögon och dök tillsammans med sina kamrater under en av flickorna där de upprepade gånger försökte stoppa in fingrarna i hennes underliv. De tog henne även på brösten, både utanpå och innanför baddräkten.

Flickorna försökte ytterligare en gång komma undan och vid den tidpunkten blev främlingarna våldsamma och tryckte upp flickorna mot en vägg för att förgripa sig på dem igen. En far som blev vittne till händelsen ingrep och bad dem sluta. Han kontaktade även personalen, som avvisade en av främlingarna från platsen.

Övergreppen stannade dock inte där och när flickorna till slut fick kontakt med ”barnens” personal på plats, blev deras uppförande bortförklarat med att ”det är bara sånt de gör.”

Under ett förhör i efterhand berättar en av flickorna att hon upplevde händelsen som skrämmande och våldsam.

— Det var våldsamt. Det gjorde ont. Det var flera samtidigt som var på mig. Jag blev äcklad och rädd, och kände mig osäker efteråt, berättade flickan.

I Växjö tingsrätt blev Sadeq dömd till ungdomsvård, samt till att betala skadestånd på 10 600 kronor till en av flickorna. Ungdomsvård ges som straff till minderåriga och kan betyda allt från att tvingas lämna urinprov i några månader till att få behandling på ett hem.

Sharam friades i tingsrätten men dömdes senare till 50 timmars samhällstjänst i hovrätten.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.

Källor:
«Det är bara sånt de gör»: Flyktingbarn döms för intensivt flicktafs på badhus
Barn sexuellt ofredad på badhus – nu ändras domen


  • Publicerad:
    2017-01-06 14:00