PITEÅ. Nu startar rättegången för de två unga män som sexuellt ofredat två 13-åriga flickor på Pite Havsbad i höstas. Männen nekar med svaret: ”Vi var där för att leka, vi har inte ofredat någon flicka”. Men flickornas vittnesmål är klart och tydligt och tillvägagångssättet är ytterst utstuderat.

Inne på Pite Havsbads äventyrsbad begick främlingarna det misstänkta sexualbrottet.

Inne på Pite Havsbads äventyrsbad begick främlingarna det misstänkta sexualbrottet.

Det var i höstas som en av Skellefteå kommuns fritidsgårdar anordnade en utflykt till Pite havsbad. Ett antal förväntansfulla flickor i 13-års åldern följde med på resan – som slutade i en förskräckelse.

Två av flickorna befann sig intill en bro i badet när några män i 18-års åldern plötsligt stoppade dem och började ofreda dem sexuellt.

I polisförhör framgår det hur rädda flickorna var och att de kände sig äcklade över vad dom utsatt för:

Han var starkare än mig, jag kunde inte ta mig bort

Han började röra mig överallt

Han höll mig jättehårt, och så började han att går runt, jag var jätterädd och sa bara: Släpp mig. Efter ett tag började jag gråta

Det var efter händelsen som den medföljande personalen från fritidsgården upptäckte att något hade hänt flickorna. Polisen tillkallades till platsen där flickorna kunde peka ut de misstänkta männen som då satt vi en restaurang intill havsbadet.

Igår tisdag startades rättegången mot de två männen och under inledningen befann sig flickorna i ett separat rum eftersom den var offentlig. Sedan stängdes dörrarna för att flickornas identitet skulle kunna skyddas.

Männens advokater Jens Nyström och Christina Lehto meddelar att männen förnekar brott med svaret: ”Vi var där för att leka, vi har inte ofredat någon flicka”.

Enligt åklagaren Jonas Fjellström har de unga männen jobbat tillsammans för att ofreda flickorna:

— De har i samförstånd hållit fast flickorna och tagit på båda flickornas rumpor och bröst och ofredat dem på ett sådant sätt som kränkt deras sexuella integritet.

Flickornas advokat yrkar på skadestånd på 5 600 kronor vardera.

Nordfront rapporterade i vintras om att Pite Havsbad, som är ett av Nordens största turistanläggning, nu används som ”flyktingboende”.

Källor:
Männens svar: ”Vi var där för att leka, vi har inte ofredat någon flicka”
Flickan berättade för polisen: ”Han började att röra mig överallt”


  • Publicerad:
    2016-07-20 12:00