BODEN. En 20-årig afghan som frågat två mindreåriga flickor om de brukar slicka varandra fick två veckor efter sitt brott vikariera på en norrländsk lågstadieskola. Uppdaterad.

I onsdags förra veckan blev den afghanske medborgaren Normammad Rejai (971164-6456) dömd för sexuellt ofredande. Offren var två flickor som vid tillfället var 12 respektive 14 år gamla och domen berättar följande om själva brottet:

Normammad Rejai har ofredat NN 3, som var 12 år, och NN 2, som var 14 år, på ett sätt som kunde förväntas kränka NN 3 och NN 2s sexuella integritet, genom att titta på dem under vattnet, kommentera deras kroppar samt fråga dem om de brukar slicka varandras fittor eller liknande. Det hände den 29 september 2018 på Nordpoolen, Garnisonsgatan 1, Bodens kommun.

Normammad Rejai begick gärningen med uppsåt.

Rejais försvar av sitt agerande var att det i hans kultur är normalt att säga till en flicka att hon har en fin kropp. Han antyder också att han själv är homosexuell och därför omöjligen kunde ha haft ett sexuellt uppsåt gentemot flickorna. ”Han är inte intresserad av tjejer”, står det i slutet av rättens summering av Rejais beskrivning av det inträffade. Även vittnesmålet från en av Rejais vänner hävdar att ”Normammad tycker om killar”.

Rätten köper dock inte Rejais undanflykter och i ett polisförhör ska han ha sagt att han undrade om flickorna slickat varandras kön ”därför att han själv aldrig skulle suga av någon av sina kompisar”, vilket tyder på att han ljuger för rätten när han påstår sig vara homosexuell. Således dömdes Rejai till 3 000 kr i böter samt skadestånd på 5 000 kr till båda offren.

Fick vikariera på lågstadieskola
Nordfront kan nu avslöja att Rejai två veckor efter att han sextrakasserat två flickor på badhuset fick vikariera på Torpgärdsskolan som är en F-6 skola i Boden. I ett inlägg adresserat till föräldrar till barn i andra klass skriver skolans dåvarande rektor följande:

Måndag 15 oktober kommer det att vara en vikarie från Student Consulting – Normammad Rejai. Vi hoppas att vi alla blir nöjda med den lösningen och att han fortsätter en längre tid.

Kort efter att han sextrakasserat en 12-årig flicka fick den 20-årige afghanen alltså jobba i en klass med barn som är 7-9 år gamla.

Uppdatering: Skolans rektor Malin Westerlund skriver att hon vägrar svara på Nordfronts frågor om hur mycket Rejai jobbat på deras skola, hur de ser på hans dom och hur deras rutiner för att skydda eleverna från olämpliga personer ser ut.

Källor:
Mål B 3248-18 (Luleå tingsrätt)


  • Publicerad:
    2019-12-17 21:00