MASSINVANDRING. Efter att en väktare gripit en person på asylboendet på Pite havsbad startade ett 40-tal rasfrämlingar ett upplopp och misshandlade väktaren.

pite-havsbad

Pite Havsbad har sedan vintern 2015 fungerat som asylboende under lågsäsong.

Vid 18-tiden under torsdagskvällen fick en väktare gripa in på Pite Havsbads hotell som numera fungerar som ett asylboende. En stökig man skulle omhändertas i matsalen och belades med handfängsel.

Detta fick ett 40-tal rasfrämlingar att beväpna sig med olika tillhyggen och starta ett upplopp inne i matsalen. Den omhändertagne mannen fritogs av mobben och väktaren misshandlades.

Han ska ha skallats och blivit rejält sparkad i ryggen, säger polisens kommunikatör Åsa Hallefors.

Flera polispatruller från Norrbotten och Västerbotten fick rycka ut till boendet för att stävja mobben. Väktaren och mannen som belades med handfängsel fördes senare till sjukhus. Det är oklart hur pass illa skadad vakten blev. Rasfrämlingen kunde lämna sjukhuset redan under kvällen och försattes även på fri fot efter beslut från åklagare.

Händelsen utreds av polisen som våldsamt upplopp och främjande av flykt. Fler brottsrubriceringar kommer att tillkomma, bland annat våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman

Källa:
Väktare misshandlad vid gripande på boende


  • Publicerad:
    2017-01-06 15:50