MASSINVANDRING. Ett 17-årig så kallat flyktingbarn har dömts för mordbrand efter att han försökt bränna ner asylboendet Åbygården i skånska Anderslöv. Straffet blev ungdomsvård där han två gånger i veckan ska gå i samtalsterapi.

Det var i oktober i år som Samin Moradi (990469-1954), som kommit till Sverige som ”ensamkommande flyktingbarn”, försökte elda ner asylboendet Åbygården i skånska Anderslöv där han var boende. Han ska inne på sitt rum ha tänt eld på en bunt tidningar, ett fårskinn och en tvättkorg inne på sitt rum. Branden upptäcktes dock snabbt av personalen på boendet som hann släcka den innan brandkåren kom till platsen.

Moradi har erkänt gärningen och påstår att han begick den då han ska ha mått psykiskt dåligt och gjorde detta för polisen skulle komma till boendet. varför han ville det är oklart.

”Branden innebar fara för andras liv och hälsa och fara för omfattande förstörelse av andras egendom”, skriver domstolen i sin dom och hänvisar till Räddningstjänstens utredning.

Domstolen i Ystad har nu beslutat att Moradi ska dömas till två års ungdomsvård där han två gånger i veckan ska gå i samtalsterapi för att lära sig att ”hantera sin aggression” och ”förmedla sina känslor i olika situationer”.

Åbygård har uppmärksammats medialt tidigare i år då en av de asylpojkar som bott på gården ska ha hittats mördad på Östra Kyrkogården i Malmö. Tre män sitter just nu häktade för delaktighet mordet.

Källor:
Målnr: B2610-16
Brand på Åbygården

 


  • Publicerad:
    2016-12-27 10:30