BROTT. En vaktmästare som röjde snö blev tidigare i veckan beskjuten i Malmö. En påstått 15-åring greps och sitter anhållen misstänkt för mordförsök. Under fredagen lämnades en häktningsframställan in.

Natten till onsdag blev en vaktmästare i 50-årsåldern skjuten i samband med att han röjde snö på Roskildevägen i Malmö. Boende i området väcktes av flera kraftiga skott och senare påträffades 50-åringen allvarligt skadad i en trappuppgång.

Fyra personer ska först ha gripits misstänkta för inblandning i mordförsöket men endast en misstänkt 15-åring sitter fortfarande frihetsberövad skäligen misstänkt för mordförsök. Under gårdagen lämnade åklagaren i fallet in en häktningsframställan mot 15-åringen som nekar all inblandning i dådet.

Den skottskadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus och hans tillstånd uppges fortfarande vara livshotande. 50-åringen ska ha skjutits med flera skott bakifrån och enligt vittnen ska dådet ha sett planerat ut.

Under lördagen kommer häktningsförhandlingar äga rum vid Malmö tingsrätt. Det kommer dock att krävas synnerliga skäl för att 15-åringen ska begäras häktad med tanke på hans påstådda ålder.

Källa:
15-åring begärs häktad för mordförsök på snöröjare


  • Publicerad:
    2017-02-11 12:30