MASSINVANDRINGEN. Nyårsfirandet på Möllevångstorget i Malmö urartade i raketattacker då utlänningar började beskjuta åskådare.

Inledningen på det nya året blev våldsamt då rasfrämlingar valde att skjuta raketer på andra som samlats vid Möllevångstorget i Malmö för att fira. En film från händelsen som spelades in av Jash Doweyko-Jurkowski har blivit viral över hela världen. Själv menar Doweyko-Jurkowski att det är mycket olyckligt att folk nu skriver ”rasistiska” kommentarer till klippet.

— Det är roligt att den har blivit viral, men folk kommenterar i regel att ”Sverige är en förlorad nation” och kommer med xenofobiska och rasistiska kommentarer, vilket känns tråkigt, säger han.

Vidare menar han att beteendet på Möllevångstorget inte är en ny företeelse utan att det skett raketattacker de senaste 20 åren. Stämningen ska trots den allvarliga situationen ha varit ”skön” menar Doweyko-Jurkowski.

— Det är inget nytt, utan har skett de senaste 15–20 åren. Jag tror att folk var ganska beredda på vad som skulle ske och därför var det inte så panikartat, utan ganska skön stämning, säger han.


  • Publicerad:
    2017-01-02 19:45