SVERIGE. Polisens experter varnar för att fler överfallsvåldtäkter kan komma att ske i den invandrartäta staden Malmö. Varningen kommer från polisens gärningsmannaprofilgrupp som har studerat ett antal våldtäkter som har skett i staden de senaste månaderna.

Rape_victim

Polisens gärningsmannaprofilgrupp har studerat ett antal överfallsvåldtäkter som skett i den mångkulturella staden Malmö och de går nu ut med en varning om att fler överfall kan komma att ske. Bland annat ska en 12-årig och en 14-årig flicka ha våldtagits utomhus mitt på dagen. Flera fall av sexuella övergrepp har även polisanmälts.

— Det är flera anmälningar som utreds. Det som är gemensamt är att det är överfallsbrott mot unga människor. En del är fullbordade våldtäkter, andra är sexuella ofredanden som hade kunnat eskalera, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen i Region Syd. Hon fortsätter:

— När de har satt samman sin analys då höjer de ett varningens finger och säger att det här är någonting som kan eskalera. Det har de framfört till polismästare Stefan Sintéus för att han ska kunna göra en bedömning hur man ska fortsätta.

Från två av våldtäkterna har polisen säkrat DNA-spår och de visar att det rör sig om minst två gärningsmän. Även förhör med offren har lett till att uppgifter ”pekar åt ett visst håll”, uppger Westford.

De drabbade flickorna har även uppgett vissa signalement på gärningsmännen men dessa har polisen valt att inte gå ut med.

Källa:
Polisen befarar fler överfallsvåldtäkter i Malmö


  • Publicerad:
    2016-11-08 10:40