SVERIGE. På ett kristet läger som arrangerades av Frälsningsarmén våldtog en ung muslimsk man en 13-årig flicka. Trots att personalen på plats informerades om händelsen ville de inte skicka hem våldtäktsmannen.

Frälsningsarmén samlar in pengar som bland annat används till läger för barn.

Frälsningsarmén samlar in pengar som bland annat används till läger för barn.

I augusti förra året anordnade Frälsningsarmén ett läger för barn och ungdomar på en gård utanför Vingåker. På plats fanns bland andra ett ”ensamkommande flyktingbarn” vid namn Mohammed och som enligt egen utsago då var 17 år gammal.

Efter att under dagen trakasserat en 13-årig flicka som också deltog på lägret, genom att bland annat fråga om hon var oskuld och tafsa på henne, våldtog han henne under natten den 22 augusti.

— Nej, jag vill inte! skrek den 13-åriga flickan när han gav sig på henne och när hon frågade ifall han tänkte våldta henne svarade Mohammed hånfullt:

— Ja, om jag måste!

Mohammed fortsatte trakasserierna mot flickan dagen efter och när hon kontaktade en ledare på lägret lovade denne att ”prata” med Mohammed. Lite senare under dagen fick flickan dock veta att de inte tänkte vidta några åtgärder mot våldtäktsmannen, att de var ledsna men att de helst inte ville skicka hem Mohammed.

Flickan kontaktade då sin mor och kunde föras till sjukhus och så småningom kunde en polisanmälan upprättas. I inledande förhör förnekade Mohammed att han haft sex med flickan men när han konfronterades med teknisk bevisning erkände han samlaget, men hävdade att det var frivilligt.

Mohammed har nu dömts för våldtäkten samt en våldtäkt på en annan 13-årig flicka som skedde tidigare samma sommar i Västerås. Straffet blev sluten ungdomsvård i sex månader.

Frälsningsarmén är kända för att på olika sätt samla in pengar till socialt arbete, bland annat genom deras secondhandbutik Myrorna och genom att sjunga och spela på gator och torg. Som en del i det sociala arbetet anordnar man kollon för barn som på olika sätt har det svårt i sin vardag. Så här skriver de på sin hemsida:

Vi har under många år haft kolloverksamhet för hundratals barn som behöver komma från sin vardag för att få njuta av en period på landet med bad, sol och dessutom få gemenskap med ledare som vill det bästa för dem.

Källor:
Mohammed våldtog på kristet läger – men personalen vägrade ingrip
Frälsningsarmén – kollon


  • Publicerad:
    2016-11-15 06:00