Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kampsportstränare döms för våldtäkt

Av Redaktionen, 2016-11-08
redaktionen@nordfront.se

BROTT. En 27-årig kampsportstränare som stått åtalad för sexuella övergrepp mot barn som han varit tränare till har dömts till två och ett halvt års fängelsestraff.

Dommerhammer-topjpg-460x260

Nordfront har tidigare rapporterat om en 27-årig kampsportstränare som åtalades för sexuella övergrepp mot en 11-årig elev. Övergreppen ska bland annat ha skett på ett träningsläger. Trots att klubbens ordförande ska ha känt till åtalet mot tränaren i flera månader lät man honom fortsätta att arbeta. Varken barn eller föräldrar blev informerade om åtalet mot tränaren.

Mannen ska ha varit tränare på flera lokala klubbar på olika orter i landet som tillhör samma kampsportsförening. Först efter avslöjandet meddelade ordföranden att tränaren fick ta timeout tills domen fallit.

När rättegången skulle påbörjas i maj i år fick den plötsligt skjutas upp då ytterligare misstankar om sexuella övergrepp mot barn riktades mot tränaren. Denna gång gällde det övergrepp mot ett barn som ska ha varit 14 år vid tillfället då brotten begicks.

Rättegången mot mannen har nu avslutats och domen har fallit. Tingsrätten har dömt den 27-årige tränaren till två och ett halvt års fängelse för sexuellt övergrepp mot barn som gäller den 11-åriga eleven och fyra fall av våldtäkt mot barn av den 14-åriga eleven.

Den dömde våldtäktsmannens advokat säger att hans klient nekar till brott och kommer att överklaga domen.

Källa:
Tränare döms för våldtäkt mot barn


  • Publicerad:
    2016-11-08 09:35