MÅNGKULTUR. Efter att rekordmånga sexuella ofredanden och våldtäkter begicks under festivalsommaren 2016 går nu flera festivaler och konsertarrangörer runt om i landet samman för att motverka sexuella övergrepp tillsammans med RFSU.

tjejfestival

I Umeå löser man övergreppsproblemet med separatistiska ”tjejfestivaler”.

Det verkliga problemet med sexuella övergrepp vid festivaler sopas ännu en gång under mattan när Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) går samman med Livemusik Sverige för att lösa problemet. RFSU är som bekant en lobbyorganisation närstående RFSL och som verkar för en fortsatt översexualisering av samhället medan Livemusik Sverige är en vänstervriden ideell förening som samlar arrangörer av livemusik som vill påverka politiker och myndigheter samt utveckla kunskap om “jämställdhet och mångfald”.

— Vi tror att vi tillsammans tillför expertis från våra respektive områden. Vi kan musikarrangemang och allt vad det innebär medan RFSU står för kunskap kring förebyggande arbete och ömsesidighet mellan människor. Tillsammans vill vi arbeta för en miljö där alla människor har rätt till kroppslig integritet och sexuell frihet där man bestämmer över sitt eget liv, säger Joppe Pihlgren, verksamhetsansvarig för Livemusik Sverige.

I Skellefteå går Stadsfesten och Trästockfestivalen, som båda präglades av sexuella ofredanden i somras, samman med andra konsertarrangörer runt om i landet som samtliga är medlemmar i Livemusik Sverige.

— Livemusik Sverige har 120 medlemmar och de anordnar 10 000 spelningar per år. Därför har vi många bra och stora plattformar där man kan nå ut till en väldigt stor publik. Så det blir en möjlighet för RFSU att hålla olika kampanjer och för att finnas på plats och sedan ska RFSU även kunna hjälpa oss att utbilda våra medlemmar, säger Elisabeth Rosenbrand, talesperson Livemusik Sverige.

Projektet satsar på att “stärka allas rätt att bestämma över sin sexualitet och sina kroppar vid konserter och musikfestivaler” men verkar helt ignorera det verkliga problemet, nämligen den uppenbara överrepresentationen av främlingar bland gärningsmännen.

I helgen anordnades det för övrigt en separatistisk tjejfestival på Hamnmagasinet i Umeå som enbart välkomnade personer som identifierar sig som tjej eller “icke-binär”.

— Tyvärr är det fortfarande så att det måste skapas plats för tjejer i olika sammanhang för att de ska känna sig trygga och våga vara med. Vi vill ge brudar i Umeå en chans att vara mer ”hard core” och TA platsen. Visa på att människa som människa har rättigheter oavsett genus eller könstillhörighet, säger Gabriella Alfengård, ungdomsassistent på Umeå Kommun.

Ifall separatistiska “tjejfestivaler” är en del av RFSU:s och Livemusik Sveriges problemlösning återstår att se. Klart är dock att det är helt i linje med de respektive lobbygruppernas kulturmarxistiska ideologi.

Källor:
Festivaler går samman för att motverka sexuella övergrepp
Separatistisk tjejfestival på Hamnmagasinet


  • Publicerad:
    2016-11-02 21:50