INRIKES. Polisen utreder två misstänkta överfallsvåldtäkter som skedde i Skellefteå i samband med festivalen ”Matfesten”.

Taggade festivalbesökare.

Taggade festivalbesökare.

Den första våldtäkten inträffade under fredagskvällen då en kvinna överfölls vid ett buskage i Stadsparken i de centrala delarna av staden. Polisen spärrade av delar av stadsparken där matfesten hölls och förklarade under helgen att de misstänkte att ett ”brott av dignitet” ägt rum.

Senare under natten så inträffade den andra våldtäkten då en kvinna överfölls i ett trapphus på Storgatan. Polisen uppger att det rör sig om olika förövare och har inte lyckats få tag i någon av gärningsmännen.

— Det finns ingenting som tyder på att det skulle vara samma gärningsman, säger Lars-Marthin Markstedt vid Polisen.

Den svenska sommaren har präglats av våldtäkter och sexuella övergrepp, speciellt under alla de festivaler som anordnats. I de allra flesta fallen har det varit utländska gärningsmän som gett sig på unga flickor. För att stävja det sexuella våldet riktat mot kvinnor har polisen bland annat låtit tillverka armband med olika texter som ska få våldtäktsmännen att tänka till. Man har även haft så kallade ”mansjourer” där gärningsmännen ska lära sig att ”tafsande är extremt ocoolt”.

Källa:

Dubbla våldtäkter i Skellefteå i helgen


  • Publicerad:
    2016-08-29 20:35