SKELLEFTEÅ. Ledningen för den kulturmarxistiska Trästockfestivalen satsade stort på att få bukt med sexuella övergrepp inför festivalen genom bland annat ”killmiddagar”. Samtidigt bussade man in så kallade nyanlända från närliggande orter gratis. Två sexuella ofredanden är hittills anmälda under festivalens första kväll.

Albin H Davidsson från Trästockfestivalens ledningen och festivalgeneralen Nils Andrèn.

Minst två kvinnor har redan antastats vid Nils Andréns (t h) Trästockfestival.

Under Trästockfestivalens första kväll anhölls en man misstänkt för sexuella ofredanden och ytterligare en man greps för samma brott. Enligt polisen finns det även ett stort mörkertal män som ofredat unga kvinnor.

— Trots de här armbanden har det varit några som har gjort något liknande. Det har börjat komma utredningspersonal nu på morgonen så om några timmar vet vi nog mer, säger Magnus Söderberg, stationsvakt vid Skellefteåpolisen

Genom “killmiddagar”, ”panelsamtal” och genom att dela ut ett stort antal så kallade ”#tafsainte”-armband trodde sig festivalledningen och polisen kunna få bukt med de sexuella övergreppen som präglat festivalsommaren 2016.

Samtidigt som dessa åtgärder togs beslutade sig även festivalgeneralen Nils Andrèn för att bussa in så kallade nyanlända från närliggande orter helt gratis, något som Nordfront rapporterade om tidigare. Det är som bekant just ”nyanlända” och ”ensamkommande” som har visat sig ligga bakom de allra flesta av dessa sexuella ofredanden som ägt rum tidigare.

Under en spelning på fredagskvällen passade även Johan Rensfeldt, sångaren i bandet Movits!, på att belysa de sexuella ofredanden och övergrepp som inträffat på festivaler runt om i Sverige varpå han klargjorde att sådant är inget som hör hemma på festivaler. Rensfeldt ska sedan ha börjat hetsa mot Sverigedemokraterna och Nordfront, något som enligt lokalmedia fått publiken att ”koka”.

Källor:
Sexuella ofredanden på Trästock – en person sitter anhållen
Politisk Movits! fick publiken att dansa


  • Publicerad:
    2016-07-23 12:20