SVERIGE. Våldtäkterna fortsätter att skölja över festivalsommaren. Förutom Peace & Love i Borlänge har även Power Big Meet i Västerås drabbats. Även fall av sexuellt ofredande har anmälts.

tafsainte

#tafsainte-armbanden verkar vara ett dåligt skydd för svenska kvinnor som besöker festivaler i sommar.

Sveriges festivalsommar har kantats av sexuella ofredanden och misstänkta våldtäkter. Förslag har lagts fram om särskilda zoner enbart för kvinnor för att stävja utvecklingen. Men redan efter förra årets skandalfestival ”We Are Sthlm” där flera sexuella ofredanden anmäldes har polisen satsat extra för att komma till bukt med problemet. Man har bland annat inför ett gummiarmband som delats ut där det står ”#tafsainte” för att förmå främlingarna att lämna kvinnorna ifred.

Inför Peace & Love hade dock dessa armband tagit slut.

— De har haft en strykande åtgång, berättar polisens presstalesman Lars Byström.

Debatten kring festivalernas säkerhet härjar flitigt och man pratar mycket om att bygga bort otrygga områden, mer belysning och fler vakter på området. Festivaler är dock enligt Byström svåra att hantera:

— Men det finns svårigheter. Det är mycket människor på en liten yta och musik som är så hög att du knappt hör vad du tänker. Och de här händelserna inträffar dessutom ofta när det blir mörkt.

Förutom våldtäkten och övergreppen från Peace & Love som Nordfront tidigare rapporterade om har Power Big Meet i Västerås nu också drabbats av våldtäktsvågen. Under natten anmäldes nämligen två våldtäkter till polisen. Flickorna ska i de fallet vara födda 1993 samt 1998 och en man född 1980 har gripits. Våldtäkterna ska ha ägt rum inom det så kallade cruising-området vid Lögarängområdet.

Källa:
http://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-valdtakt-i-publikhav-pa-peace-love/


  • Publicerad:
    2016-07-09 17:00