OFREDANDEN. De sexuella ofredanden fortsätter och under natten rapporteras det om flera fall runt om i landet, bland annat i Jönköping, Västervik, Borlänge, Växjö, Visby och Skellefteå.

åsiktspolisen 1

Svensk polis har fullt upp med att jaga sexualförbrytare i sommar.

Under gårdagskvällen och natten har det skett flera fall av sexuella ofredanden runt om i landet. Från Västervik rapporteras det att två anmälningar inkom till polisen från festivalen Löga Beach Party. En ordningsvakt uppmärksammade att tre kvinnor sexuellt ofredades varpå han ingrep och sedan kontaktade polisen som fanns på plats. En man i 20-års åldern är misstänkt. Under söndagsmorgonen fick polisen ytterligare in en anmälan där en misstänkt gärningsman ska ha slagit och tafsat på en kvinna. Det är oklart om det rör sig om samma gärningsman vid bägge tillfällena.

Vid 01:16 inatt ska en kvinna i 40-års åldern blivit antastad av en blottare i Rådhusparken i Jönköping. Gärningen rubriceras som sexuellt ofredande och mannen försvann från platsen, polisen låter meddela att ingen person har gripits eller är misstänkt för dådet.

En 21-årig man greps av polisen på nattklubben Kafé de lux i centrala Växjö under natten. Mannen är misstänkt för att ha tafsat på två kvinnor och på så sätt sexuellt ofredadat dem.

— Vi fick in ett larm om att en man hade tafsat på två kvinnor inne på Kafé de lux. Han hade tagit både på deras rumpor och deras könsorgan, säger jourhavande förundersökningsledare Carina Berggren på Växjöpolisen.

Mannen släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkt.

I Borlänge anmälde en kvinna vid femtiden på söndagsmorgonen att hon blivit våldtagen under natten utomhus i det centrala området Hagalund. Kvinnan var på väg hem från en utekväll och har förhörts av polisen, hon har även genomgått en läkarundersökning.

— Kvinnan har kunnat förhöras men det finns i nuläget ingen anhållen eller gripen. En brottsplatsundersökning har påbörjats, berättar Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna.

Vid tvåtiden natten till söndag fick polisen veta att en ung flicka i 16-års åldern ska ha blivit våldtagen i Visby. Flickan ska ha fått i sig sprit och vad som hände är oklart. Polisen säger att flickan är förtegen om händelsen och än så länge finns ingen misstänkt gärningsman.

Som vi tidigare under dagen rapporterade har det dessutom under kvällen och natten inkommit tolv anmälningar om sexuellt ofredande i Skellefteå i samband med Trästockfestivalen.

Nordfront fortsätter att rapportera sexuella ofredanden och oegentligheter mot vårt folk.

Källor:
 Flera sexuella ofredanden i Västervik
Blottare attackerade kvinna i natt
Två kvinnor ofredade: ”Tagits på könsorgan”
Misstänkt våldtäkt i Borlänge
Tonårstjej misstänks ha blivit våldtagen i Visby


  • Publicerad:
    2016-07-24 15:35