BROTT. Polisen i Skellefteå fick ta emot hela 14 anmälningar om sexuella övergrepp efter Trästockfestivalen, som ägde rum under juli månad. Nu har det första åtalet väckts mot ett 19-årigt så kallat ensamkommande flyktingbarn.

issa-hassani2

Issa Hassani, åtalad för Sexuellt ofredande

Polisen i Skellefteå arbetar i dagsläget med att utreda de sexuella ofredanden som utfördes under sommarens upplaga av Trästockfestivalen i Skellefteå. Totalt anmäldes 14 fall av sexuella ofredanden under festivalen. Polisen har kunnat arbeta vidare med sju av dessa anmälningar.

Fredrik Henriksson, vid åklagarkammaren i Umeå har nu väckt åtal mot ett 19-årigt så kallat ensamkommande flyktingbarn vid namn Issa Hassani för sexuellt ofredande, alternativt ofredande, som ägde rum den 23 juli.

— Han har ofredat en okänd kvinna genom att ta på henne mellan hennes ben, vilket kunde förväntas kränka hennes sexuella integritet. Alternativt handlar det om ett ofredande, säger Henriksson.

Den drabbade kvinnan har ännu inte givit sig till känna. Åklagaren gör ändå bedömningen att Skellefteå tingsrätt ska pröva den misstänkte Hassinis skuld. Hassini som enligt åklagarmyndigheten behöver tolkbehov på ”afghanska”, har i polisförhör förnekat gärningen

Det hela bygger på uppgifter från ett vittne från den vänsterorienterade så kallade trygghetsorganisationen “Nattskiftet”. Vittnet har i förhör sagt att hon försökte få kontakt med den utsatta kvinnan men fick inget svar. Kvinnan försvann sedan från platsen med sin pojkvän.

Polisen i Skellefteå söker ännu efter de kvinnor som blivit drabbade av sexuella ofredanden under Trästockfestivalen.

Källa:
Åklagarområde Nord AM-97659-16
Sexofredanden vid Trästock: Första åtalet – men brottsoffret saknas


  • Publicerad:
    2016-08-25 21:35