BROTT. Ännu en utländsk man har nu dömts för sexuellt ofredande på Trästockfestivalen i Skellefteå under sommaren 2016.

Trästockfestivalen i Skellefteå.

Den kulturmarxistiska Trästockfestivalen präglades av flera fall av sexuella ofredanden. Totalt 14 anmälningar kom in under festivalen, vilket Nordfront tidigare rapporterat om.

En afghansk man dömdes i september för att ha sexuellt ofredat en för honom okänd kvinna. Under förra veckan dömdes ännu en man för samma typ av brott. Denna gång en 43-årig “rumän” vid namn Mihai Boldeanu, som nu döms för att ha sexuellt ofredat två kvinnor inne på festivalområdet.

Boldeanu ska först ha kramat om den ena kvinnan och tafsat på henne samtidigt som han erbjudit pengar i utbyte mot sexuella tjänster. Därefter kom kvinnans väninna till undsättning och då gav sig Boldeanu på henne istället och började kyssa henne samt föra in sin tunga i hennes mun. Hon lyckades slita sig loss och båda kvinnorna gick sedan till en väktare och berättade vad som inträffat och pekade ut mannen.

Boldeanu förnekar att han ska ha antastat någon av kvinnorna och hävdar att han endast befunnit sig på festivalområdet för att samla tomburkar.

Tingsrätten bedömer dock kvinnornas version av det inträffade som trovärdig och dömer Boldeanu till 100 dagsböter för sexuellt ofredande. Han ska även betala kvinnorna 5 000 kronor vardera för den kränkning han utsatt dem för.

Källa:
20170202 dom B 872-16 (1) (1)


  • Publicerad:
    2017-02-07 23:50