BROTT. Tre våldtäkter och 19 sexuella ofredanden skedde under den gångna helgen i Härnösand när staden anordnade den årliga stadsfesten.

Efter att det inträffat flera fall av sexuella ofredanden under Härnösands stadsfests första kväll bestämde sig arrangörerna för att ta krafttag mot tafsandet och vidta åtgärder för att ”skapa trygghet”.

Dessa ”trygghetsåtgärder” gjorde varken från eller till. Resultatet för Härnösands stadsfest slutade med tre våldtäkter och 19 sexuella ofredanden under den två dagar långa ”festligheten”.

— Vi har fått in anmälningar om 19 sexuella ofredanden och tre våldtäkter, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid Polisen Västernorrland.

Sundberg vill dock inte spekulera kring hur det kunnat blivit så här utan väljer istället att lägga locket på och konstaterar torrt att de är ”uppmärksammade på problemet”.

En man som är misstänkt för våldtäkt har gripits och sitter för tillfället anhållen. Polisen har även lyckats identifiera fler gärningsmän som man försöker ringa in.

— Vi har två-tre identifierade gärningsmän för de här brotten. Jag tror inte att det här handlar om någon stor krets med 20 olika gärningsmän. Det handlar om en mindre krets och jag tror att vi får lägga lite pussel i det här, men med lite kartläggning ska vi nog kunna hitta fler misstänkta, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Två män i 20-årsåldern har också tagits in till förhör misstänkta för sexuella ofredanden mot unga kvinnor inne på området men dessa har släppts på fri fot efter att de förhörts av polisen.

Källa:
Nya chocksiffrorna: Tre våldtäkter och 19 sexuella ofredanden anmälda efter stadsfesten


  • Publicerad:
    2017-07-24 20:30