KORRUPTION. Skellefteå AIK har under flera år tagit illegala parkeringsavgifter från en parkeringsplats tillhörande Skellefteå kommun. Kommunen har dessutom låtit föreningen nyttja parkeringen gratis och haft kunskap om den illegala verksamheten.

Utanför Skellefteå Kraft Arena har Skellefteå AIK håvat in drygt en miljon kronor på illegala parkeringsavgifter.

Sedan 2006 har ideellt arbetande funktionärer tagit betalt för parkering utanför Skellefteå Kraft Arena, vilket är ishockeylaget Skellefteå AIK:s (SAIK) hemmaarena. Problemet är bara att parkeringen tillhör Skellefteå kommun och SAIK har aldrig ingått något avtal med kommunen om att få ta ut parkeringsavgifter, något som kommunen också informerat föreningen om.

— Jag informerade AIK om att de inte fick ta betalt för parkeringen på den ytan, det uppmärksammade vi dem tydligt om. Det minns jag mycket väl, säger Tom Sandlén som tidigare var kommunens verksamhetschef för parkeringar till Norran.

Varför kommunen trots detta inte har valt att agera är något oklart. Kommunen har dessutom upplåtit parkeringen gratis till förmån för SAIK och kan därmed ha gjort sig skyldig till brott mot kommunallagen genom att gynna en särskild förening.

Enligt Norrans uträkning bör SAIK ha tjänat drygt en miljon kronor på den illegala verksamheten med parkeringsavgifter.

Skellefteå AIK uppmärksammades även nyligen på Nordfront då de tog politisk ställning för homolobbyns dekadenta agenda genom att spela med regnbågsfärgade matchtröjor under den så kallade Prideveckan i Skellefteå.

Källa:
AIK tog olovliga parkeringsavgifter


  • Publicerad:
    2017-03-15 08:00