HOMOLOBBYN. Karlshamns kommun storsatsar på att arbeta med ”likabehandling”, där ledare inom föreningslivet nu kommer att få gå utbildningar rörande så kallade HBTQ-frågor samt ”normkritik”.

Fritidschefen Thomas Nilsson, nämndsordföranden Andreas Saleskog och Högadalsordföranden Tobias Mattsson besudlar Karlshamns fotbollsplaner med homoflaggor. 

I Karlshamns kommun tar man krafttag gällande ”likabehandling”, där ledare inom föreningslivet ska få utbildning i så kallade HBTQ-frågor och ”normkritik” och först ut är ledare inom fotbollsklubbar.

— Det handlar om hur man beter sig och bemöter andra. Vi vill på så sätt öppna upp för fler, säger socialdemokraten Andreas Saleskog som är ordförande i fritidsnämnden.

Som ett bevis på att de menar allvar med ställningstagandet så byts hörnflaggorna ut på fotbollsplanerna i kommunen och ersätts med regnbågsflaggor. En av föreningarna som är igång med förändringen är Högadals IS, där ordföranden Tobias Mattsson välkomnar initiativet.

— Vi har gjort en omstart i föreningen. Det är bra att ha med det här från början. Öppenheten är otroligt viktig, säger Mattson.

Fritidschefen Thomas Nilsson berättar att arbetet med att främja mångfald och att ha en välkomnande attityd nu pågår på flera områden och man kommer även att se över ”trivselreglerna”.

Källa:
Fotbollen ska välkomna alla


  • Publicerad:
    2017-05-14 22:40