SKELLEFTEÅ. Strax innan tolvslaget på nyårsafton valde Skellefteåpolitikern Jan ”Janscha” Johansson att avsäga sig alla sina uppdrag samt medlemskap inom Socialdemokraterna i Skellefteå. Men när SVT väljer att rapportera om avhopparen mörkar man orsaken för sina läsare. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Den före detta socialdemokraten Jan "Janscha" Johansson.

Den före detta socialdemokraten Jan ”Janscha” Johansson.

Strax innan tolvslaget på nyårsafton valde Skellefteåpolitikern Jan ”Janscha” Johansson från Byske att avsäga sig alla sina uppdrag samt medlemskap inom Socialdemokraterna. Orsaken är att han vill protestera mot den politik Socialdemokraterna driver i Sverige.

Avhoppet meddelades omvärlden i ett offentligt Facebook-inlägg under nyårsdagen. Statens television SVT snappade upp informationen om avhoppet och rapporterade om det på sin sajt.

Men efter att Fjällsjö Nyheter granskat både Jan Johanssons Facebook-inlägg och SVT:s artikel står det klart att SVT:s rapportering av fallet inte stämmer. SVT har medvetet mörkat den egentliga orsaken till avhoppet. Sannolikt är orsaken att staten via sitt språkrör SVT inte vill att folket ska förstå hur impopulär Socialdemokraternas politik egentligen är, även hos Socialdemokraterna själva.

Avhoppar-texten i sin helhet lyder:

Igår, just innan tolvslaget, så avsade jag mig alla mina uppdrag och medlemsskap inom det Socialdemokratiska arbetarepartiet.

Så från och med den 1:a januari 2017, är jag en fri röst på den politiska arenan.

Även om jag sammantaget, fortfarande hävdar att socialdemokraterna är det minst dåliga alternativet för Sverige i stort, så kan jag inte stå bakom de i mina ögon helt groteska strömningar av verklighetsfrånvarande identitetspolitik, som tyvärr håller partiet i ett järngrepp.

Jag kommer att sakna arbetet och de många goa människor som samlas, när socialnämnden i Skellefteå sammanträder.

Hela den politiska diskussionen i Sverige, har fastnat i ett semantiskt svammel om vad vi ska göra åt biverkningarna av dåligt förd politik under lång tid.

Bakom de något kryptiska formuleringarna kan man helt klart utläsa att Jan Johansson är emot Socialdemokraternas ”groteska verklighetsfrånvarande identitetspolitik” och att detta är anledningen till avhoppet.

Men i SVT:s så kallade rapportering finns ingenting med om den sanna orsaken till avhoppet. Med ”identitetspolitik” menas allmänt den vänsterextrema politik som har sitt idéhistoriska ursprung hos judiska kommunister som Leo Trotskij (Bronstein), Bela Kun (Cohen) och Frankfurtskolans Georg Lukacs (Löwinger).

Identitetspolitiken går ut på att istället för att kämpa för majoriteten arbetarklassen ska vänstern kämpa för minoriteter som judar, muslimer, homosexuella, transvestiter, manshatande feminister, invandrare med flera.

Politiken ansågs galen av Josef Stalin som därför utrotade de flesta förespråkarna, men i Västvärlden sponsrades dess förespråkare av säkerhetstjänsterna som ville forma en vänsterrörelse i USA och Europa som var inkompatibel med och i opposition mot Sovjetunionen.

Det var därför som den tysk-judiska kommunistiska Frankfurtskolan efter Adolf Hitlers maktövertagande 1933 flydde till USA och inte till Sovjetunionen. Medan skolans lärjungar mördades i Stalins fångläger tog Columbia University emot grundarna med öppna armar och gav dem en egen byggnad på universitetet.

Men istället för att rapportera om den enda anledning som Jan Johansson ger till avhoppet tillverkar SVT en helt annan förklaring till avhoppet. Enligt SVT är det mer vänsterpolitik som behövs, inte mindre.

SVT:s vinkling är att avhoppet skett på grund av att Socialdemokraterna driver en borgerlig högerpolitik, med exempelvis privatiseringar av gemensamt ägda verksamheter. Inte någonstans i artikeln nämner SVT den anledning som Jan Johansson själv gav på Facebook, nämligen att Socialdemokraterna driver en vänsterextrem och trotskistisk så kallad ”identitetspolitik”.

— Nu följer man borgerlig politik och försöker i och för sig ta ansvar för det i Skellefteå, men det är inte något för mig. Jag tycker man ska stå upp för sin egen politik. Det sägs inom S att det är omöjligt att ta tillbaka välfärden, apoteken och sådant. Man har gett upp, säger Johansson i SVT:s rapportering och fortsätter:

— Skelleftå-sossarna är tvingade att följa rikspolitiken och vi ska sitta och ta ansvar för moderat politik. Det känner jag mig inte bekväm med.

Inte ett ord rapporteras om kritiken mot den vänsterextrema identitetspolitiken. På så sätt lurar SVT sina läsare ännu en gång.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Källa:
Politiskt S-avhopp vid tolvslaget


  • Publicerad:
    2017-01-05 21:30