MEDIA. Granskning Sverige har ringt upp Jenny Petersson från tidningen Norran för att konfrontera henne över det faktum att de inte går ut med misstänkta gärningsmäns fulla signalement, trots att polisen gjort det.

Jenny Petersson från Norran.

Jenny Petersson från Norran.

Nina Drakfors från Granskning Sverige har ringt upp Jenny Petersson från Norran och konfronterat henne om varför de dolde etniciteten bland signalementen på gärningsmännen vid ett uppmärksammat rån som nyligen skedde i Skellefteå kommun, trots att polisen beskrev de misstänkta gärningsmännen som ”två unga män med utländskt utseende”.

Folkförrädaren Jenny Petersson är en av journalisterna som låg bakom den ”granskning” av Nordiska motståndsrörelsen och Näste 6 som Norran gjorde tillsammans med Västerbottens-Kuriren under förra veckan där man bland annat hängde ut medlemmar och sympatisörer med namn och bild.

Intressant i sammanhanget är att Petersson bland annat säger att de avstår att gå ut med signalement på etnicitet för att ”oskyldiga inte ska drabbas” och att man inte vill ”peka ut” någon etnicitet som mer brottsbenägen än någon annan.

Lyssna på samtalet nedan:

Källa:
Väpnat rån mot OKQ8 i Boliden


  • Publicerad:
    2016-11-02 23:00