INRIKES. Feministinspektionen har ringt upp Mats Pettersson, redaktionschef på Helagotland.se, och ställt honom mot väggen efter att han på olika sätt försökt tona ner händelserna på Gotland.

Frilansjournalisten ”Jenny” från medborgarinitiativet Feministinspektionen har ringt upp Mats Pettersson, redaktionschef på Helagotland.se, och ställt honom mot väggen. Anledningen är att Pettersson har försökt tona ner den uppmärksammade gruppvåldtäkten på Gotland i ett antal kommentarer och krönikor samtidigt som han målade upp motståndarna till den politik som möjliggjort gruppvåldtäkten som mer ondskefulla än gärningsmännen.

I en krönika som han skrev efter gruppvåldtäkten berörde han knappt själva brottet i fråga utan ägnade nästan hela sin text åt att varna för ”rasism”, ”nazism” och medborgargarden. Som ”Jenny” också noterar kommenterade Pettersson gruppvåldtäkten med: ”det är ett vidrigt brott som den här rullstolsburna kvinnan berättar om”. Han skriver alltså inte ”utsatts för” utan använder det nedtonade och mer tolkningsbara ”berättar”. Under samtalets gång blir Pettersson snart misstänksam och frågar ifall hon är ifrån Granskning Sverige.

Lyssna på klippet nedanför:


  • Publicerad:
    2016-10-13 08:25