INTERVJU. Under förra veckan ringde lokalmedia i Norrland upp flera av Motståndsrörelsens medlemmar i Näste 6 och ställde frågor om organisationen. Nordfront har intervjuat en av medlemmarna som bland annat berättar hur de har försökt få honom att förråda sina kamrater i utbyte mot att inte hängas ut.

simon460

Simon Holmqvist.

Under förra veckan har lokaltidningar i Västerbotten, Norrland, ringt upp flera av Motståndsrörelsens medlemmar i Näste 6 för att ställa frågor om organisationen. Men det handlar inte främst om frågor som rör Motståndsrörelsens politik. Det egentliga syftet bakom det hela framgick tydligt när Jenny Petersson från tidningen Norran pratade med en av medlemmarna i Näste 6 över telefon.

Då Norran har för avsikt att ”hänga ut” våra medlemmar väljer Simon Holmqvist att ikväll uttala sig till Nordfront för att förneka Norran det nöjet. Han berättar här lite om sig själv, sitt politiska uppvaknande, varför han gick med i Motståndsrörelsen och om samtalen med journalisterna på Norran.

Hej Simon, innan vi går in på samtalen med Norran kan du berätta lite kort om dig själv?

Hej! Mitt namn är Simon Holmqvist, jag är 31 år gammal och är partimedlem i Näste 6 samt nyhetsskribent för Nordfront.

Kan du berätta lite om ditt politiska uppvaknande?

Ända sedan jag i tonåren började kunna formulera egna ideologiska tankar på allvar har jag känt att vi människor lever onaturligt, ytligt, materialistiskt utan någon som helst identitet, mål eller mening med tillvaron. Vidare har jag alltid haft en nationalistisk syn på politiken och sett att mitt folk förtvinar bort, både andligt och rent biologiskt, detta är något som jag har haft svårt att förlika mig med.

Hur kom du i kontakt med Motståndsrörelsen och varför valde du att ansöka om medlemskap?

Min kontakt med Motståndsrörelsen började faktiskt för drygt ett år sedan med att jag lärde känna några medlemmar i nästet. Jag hade liksom många andra fördomar mot organisationen och en bild av att de var på ett sätt och jag på ett annat och att detta inte riktigt skulle vara förenligt. Detta känns nästan pinsamt i efterhand för jag märkte förstås ganska snart att vi tänkte likadant om alla de viktiga frågorna, hade liknande syn på vad som är viktigt i tillvaron och framförallt att detta handlade om riktigt bra människor som drivs av en enorm idealism, kärlek för sitt folk och för sanningen med viljan att skapa en bättre värld. I början deltog jag på en del aktiviteter, både sociala och politiska, men med tiden insåg jag att det inte fanns någon anledning för mig att stå utanför.

Vad anser du är det viktigaste med vår politiska kamp?

För mig är det absolut viktigaste att vi bekämpar den internationella storfinansen och den globala elit som ekonomiskt, socialt, kulturellt, och även militärt har tagit ett dödligt grepp om Norden och hela västvärlden. Många människor har idag vaknat upp och insett de enorma problem som mångkulturen och massinvandringen medför. Men jag tycker att det är viktigt att visa på de bakomliggande orsakerna till detta, nämligen att det bara är den internationella storfinansen, med typer som George Soros i bakgrunden, som tjänar på att göra oss till en grå, skrämd och lättkontrollerad massa utan rötter och med konsumtion som enda identitet. I vår del av världen är det endast Motståndsrörelsen som på allvar tar kampen mot dessa krafter. Jag är vidare helt övertygad om att det är just därför vi alltid utmålas som de värsta tänkbara förbrytare i storfinansens media, just för att vi inte bara kritiserar vissa delar av den förda politiken utan ifrågasätter hela det system som denna ordning vilar på.

På tal om media, norrländsk lokalmedia kontaktade dig och många andra medlemmar i Näste 6 under förra veckan och delgav att de tänker hänga ut er med namn och bild. Vill du berätta mer om det?

Det stämmer att jag och många andra har blivit kontaktade av Norran i Skellefteå och Västerbottens-Kuriren i Umeå. De tänker göra en artikelserie om bland annat Motståndsrörelsen och i samband med detta hänga ut ”de mest centrala personerna” i Näste 6, där de menar att jag ingår. De har även sagt att de kan tänka sig att hänga ut varenda aktivist i nästet. Syftet menar man är att det finns ett stort ”allmänintresse” i att se vilka som kan tänkas ställa upp i kommunala val år 2018. Trots att jag förklarade för dem att jag inte är någon officiell representant för Motståndsrörelsen, inte har några ambitioner på att personligen ställa upp i något val eller någon önskan av att delta i deras uthängning så insisterade de att jag måste hängas ut.

Du säger att de insisterade på att hänga ut dig men fanns det något du kunde göra för att slippa bli uthängd?

Ja, de sa att ifall jag hjälper dem att kartlägga fler medlemmar så skulle de kunna tänka sig att ”välja” att inte ta med mig. Sådan utpressningstaktik fungerar självklart inte på mig och det visar väl lite på att det kan finnas andra syften bakom deras arbete än att bara visa läsarna vilka de har bestämt kan tänkas ställa upp i lokala val. I vilket fall som helst vet de flesta i min närhet redan om mina politiska åsikter och mitt engagemang även om jag inte har haft som ambition att gå ut offentligt med dem på detta sättet. Men eftersom fiendemedia bestämt sig för att hänga ut mig, förmodligen för att skrämma mig till tystnad, så väljer jag hellre att göra det själv i vår egen media.

Vet du om de tänker göra likadant mot andra politiska organisationer?

Vad jag vet har de inga planer på att göra någon liknande uthängning av andra organisationer. När jag frågade ifall de skulle kunna tänka sig att hänga ut alla lokala medlemmar bland exempelvis Socialdemokraterna med namn och bild mot deras vilja och även om de inte är offentliga företrädare så svarade de nej och att det är en ”stor skillnad” eftersom våra åsikter skiljer sig så pass mycket från andra partiers.

Tack för att du ställde upp på den här intervjun och lycka till med kampen i Näste 6!

Tack själv!


  • Publicerad:
    2016-10-24 23:50