MEDIA. Idag skrev Aftonbladet en artikel som visar hur Nordfront har radikaliserat ett antal kommunpolitiker.

I artikeln påstår Aftonbladet att de i Nordfronts kommentarsfält har identifierat ett stort antal personer som kandiderar till kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna men också en vänsterpartist och en moderat.

När drevet startade var det tolv personer som kandiderade i kommunval, inklusive en redan folkvald person med nämndemannauppdrag som varit med och dömt i ett migrationsmål, som postat positiva kommentarer på Nordfront.

Aftonbladet har publicerat en sammanställning av vad de olika kandidaterna har skrivit:

”Den enda invandraren som jag tycker har gjort något gott är Adolf Hitler.”

”Medborgargarde och träpåkar är vad som behövs! Annars kommer muhammedanerna att härja fritt så länge ingen reagerar och sätter dom handgripligen på plats! Det bästa vore förstås att börja med att rösta fram en SVENSK regering istället för dessa förrädare som sitter idag i riksdagen.”

”Det är fan dags att stänga dörrarna och dra av alla mag ak4:or vi har. Rensa FFS”

”Äntligen inget mjäkande eller lagom Sverige fasoner ut me packet härligt härligt keep up The good work.”

”Kämpa på gott folk! Vi blir bara fler o fler för varje dag som sluter upp för kampen! Dagen är er!”

”Finns det något jag kan hjälpa till med i en ålder av 54?”

”Inte bara fritidsgårdarnas frånvaro som är problemet …. Att va invandrare i Sverige är ju ett handikapp och därför måste man ju förstå deras beteende …”

”Vad som behövs är en samordnad attack mot alla moskeer samtidigt.. Samt att någon person eller personer med fingerfärdighet. Spårar och kartlägger muslimska brödraskapet.”

”Det är fullständigt horribelt att den lilla slynan överhuvudtaget får arbeta inom föreningslivet.”

”Ett skott i scrotum och ett i pannbenet! Klart!”

Kommentarerna går inte längre att hitta på Nordfront, vilket innebär att de postats innan vi införde vårt nuvarande kommentarssystem samt att Aftonbladet eller andra aktörer väntat med det här avslöjandet tills valrörelsen drog igång. Informationen Aftonbladet använder sig av läckte genom ett olagligt dataintrång, precis som när Disqus hackades och kommentarer från Avpixlat med flera hemsidor läckte under förra valrörelsen.

Noterbart och positivt är i alla fall att politikerna som Aftonbladet försöker ”konfrontera” står på sig bra.

— Det är mycket möjligt att jag kommenterat med sådana ord. Medborgare måste känna sig trygga och kunna gå ut utan att bli antastade. Om folk tappar förtroendet till politikerna, då kommer de börja organisera sig och försvara sig, så som jag skrivit i min kommentar, säger en man.

— Vi var inne i en diskussion. Du kan inte ta saker ur sitt sammanhang, säger en annan man avfärdande till Aftonbladet.

— Vem har sagt att de är nazister? De står för sin åsikt, precis som du och jag gör, säger den enda mannen som Aftonbladet hängt ut med namn som svar på frågan om han ”välkomnar nazister på gatorna”.

En kvinna utnyttjade sin rätt att inte säga något alls och la på när hyenorna från Aftonbladet ringde och de flesta kandidaterna verkar Aftonbladet inte ha kunnat nå.

Redaktionens kommentar och råd
Nordfront förstår att människor blir upprörda och uttrycker ilska när de läser om mångkulturen och det politiska förtrycket i Sverige. Vi uppmanar dock våra läsare att inte posta olagliga kommentarer på Nordfront då det skapar onödigt arbete för oss som driver hemsidan.

En annan taktisk aspekt att ta ställning till är om man har för avsikt att infiltrera det politiska systemet eller om man vill vara öppen med sina åsikter? Om man har tänkt ”kuppa” till sig ett politiskt mandat är det bra att ligga lågt inför valet på sociala medier och sedan komma ut med sina åsikter efter att man har blivit invald i kommunfullmäktige, ett landsting eller riksdagen.

Om man prompt ska ägna sig åt radikal nätaktivism parallellt med politisk infiltration finns det en del säkerhetsåtgärder att vidta:

  • När du registrerar dig på olika tjänster som VK eller Disqus – Använd ett fejkat namn, ett icke-registrerat kontantkortsnummer (om du måste uppge mobilnummer vid registrering), en anonym e-postadress som du inte använder i andra sammanhang och posta aldrig egna bilder eller annan privat information.
  • Om du ska ägna dig åt ”civil olydnad” på nätet – Använd en VPN-tunnel så att myndigheterna inte kan spåra dig genom IP-loggar som polisen kan begära ut. OVPN är en svensk VPN-tjänst som fungerar bra.

Även med gott säkerhetstänk kan man ha otur och bli uthängd i media om man uttrycker politiskt inkorrekta åsikter på nätet samtidigt som man befinner sig i en maktposition i samhället. Om det händer finns det flera saker att tänka på:

  • Ta inte avstånd – Media vill spela ut olika aktörer mot varandra genom att förmå människor att ta avstånd från det ena eller det andra, du ska inte spela med i det spelet. Det är bättre att säga ”ingen kommentar” eller göra sig okontaktbar än att vika sig för media och därmed gå maktens ärenden.
  • Gå till motangrepp – Lögnpressen kommer vanligtvis ta med ett eller kanske två citat från dig om de intervjuar dig och de kortar ofta ner dina uttalanden kraftigt och tar saker ur sitt sammanhang. Om du överhuvudtaget ger dem något uttalande, ge dem korta och koncisa uttalanden där du går till attack mot dem och deras PK-värderingar. Förklara för dem att det är de som ska skämmas, att det är de som är hatade och att det är helt legitimt att vara emot den förda folkmordspolitiken.
  • Vänd på situationen – Ett alternativ till att attackera journalisten med dina åsikter om denne kan vara att vända på intervjun och attackera journalisten med frågor. Istället för att svara på deras frågor ställer du själv kritiska frågor till journalisten. Se till att ha en app som spelar in alla dina samtal installerad i mobilen, så kan du publicera din intervju med journalisten på nätet i efterhand.
  • Organisera dig – Media vill demoralisera dig och få dig att bli politiskt inaktiv samtidigt som de vill använda dig i sin propaganda som ett avskräckande exempel. Istället för att dra dig tillbaka är det bra om du ansluter dig till det organiserade motståndet i Nordiska motståndsrörelsen.

Det här är mentaliteten som ska användas mot medier som försöker få dissidenter att backa och ta avstånd från sina åsikter.


  • Publicerad:
    2018-06-20 14:05