EXKLUSIVT. Inom bara några dygn fick en av Granskning Sveriges medarbetare sin identitet röjd, sin familj trakasserad av ”antirasister” och hembesök av en vapenbrottsdömd Bonnierjournalist. Nordfront har pratat med Fabian Fjälling, mannen bakom pseudonymen Erik Johansson.

Skärmdump från Expressens inslag som visar deras hembesök hos Fabian Fjälling med hans egna bilder.

Granskning Sverige har sedan våren 2014 utmanat det svenska etablissemanget genom att framförallt ringa upp ansvariga personer som på olika sätt drivit på den kulturmarxistiska folkmordsagendan och ställa dem till svars.

Deras klipp har blivit omåttligt populära och har delats frekvent på sociala medier samt haft en stor betydelse för utvecklingen av alternativ media i Sverige.

En av de mest populära medarbetarna på Granskning Sverige går under namnet Erik Johansson och det var bland annat han som i ett avsnitt uppmärksammade hyckleriet kring den judiska rasismen när han försökte ansöka om medborgarskap i Israel genom att konvertera till ”sekulär jude”.

Det var också Erik som ringde upp Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg och det socialdemokratiska Folkbladets politiske chefredaktör Widar Andersson och jämförde deras syn på tortyr. Medan Andersson vägrade ta avstånd från tortyr och undrade ifall Erik var ”dum i huvudet” för att han ställde sådana frågor så kunde Öberg klart och tydligt säga att tortyr är hemskt och att ”man kan inte vara frisk ifall man kan göra så mot andra människor”.

Till Nordfront har Erik berättat att Nordiska motståndsrörelsen är den enda politiska organisationen i Sverige som ens verkar ha förmågan att ta avstånd från tortyr.

Lyssna när Erik Johansson ringer Widar Andersson och Pär Öberg nedan:

Ytterligare två intressanta Gransknings Sverige-avsnitt från Erik Johansson som kan nämnas i sammanhanget är ”Elitens lögner” och ”Gransknings Sverige utbildar DN i källkritik” och i skrivande stund har hans Youtube-kanal 87 uppladdade klipp.

Efter att Eskilstuna Kuriren nyligen i ett antal artiklar hetsat mot Granskning Sverige och försökt ”avslöja” saker kring hur de arbetar har man fått en hel del uppmärksamhet även i övrig mainstream-media. Den vänsterliberala debattören Malin Lernfelt skrev nyligen en debattartikel i Expressen där hon kallade Gransknings Sverige för en ”trollhärd”. Det var också i samband med att Erik skulle konfrontera henne och ge henne en chans att förklara vad ”trollhärd” egentligen betyder som han gjorde ett misstag, vilket ledde till att hans identitet blev röjd.

Via Twitter röjde en skadeglad Malin Lernfelt Erik Johanssons identitet.

Istället för att skicka en konverterad fil innehållandes samtalet med Lernfelt via Skype till sina medarbetare på Granskning Sverige så råkade han skicka den som ett sms till Lernfelt. Detta då han strax innan använt Skype för att ringa till hennes telefon. Försöker man skicka en fil till ett telefonnummer med Skype så omvandlas det till ett sms med en sökväg till filens ursprung på datorn, i detta fallet ”Users/Fabianfjalling/Downloads/Malin Lernfelt+46704869806 on 2017-03-01 at 13.11.mp3”.

Misstaget gjorde att Lernfelt förstås listade ut att Erik Johansson egentligen heter Fabian Fjälling, vilket hon sedan stolt proklamerade på sin Twitter tillsammans med bilder som hon lyckats leta fram på Fjälling.

LÄS OCKSÅ: Eskilstuna Kuriren vill ”avslöja” Granskning Sverige

Efterspelet av Lernfelts ”avslöjande” har bland annat varit att journalister trakasserat honom och hans familj. Detta kulminerade med att den vapenbrottsdömde Expressenjournalisten Diamant Salihu besökte Fjällings hem där han försökte tränga sig in och ”ställa frågor” samt den efterföljande uthängningen av Fabian Fjälling som idag publicerades av Expressen.

Expressen skickade den ökände vapenbrottslingen Diamant Salihu för att konfrontera Fabian Fjälling i hans hem medan hans barn var hemma.

Uthängningen är som vanligt när det gäller Expressen fullt av lögner och sublima hot mot andra dissidenter. Salihu och hans kollega Åsa Asplid skriver bland annat att ”seriösa, grundlagsskyddade medier som exempelvis Expressen har en ansvarig utgivare som står bakom det publicerade innehållet”, med den underförstådda meningen att alternativ media varken skulle vara seriösa eller skyddade av grundlagen och därmed inte ha en chans mot Expressen.

För att motivera sitt beteende skriver man också:

Flera instanser såsom Allmänhetens pressombudman, Pressens opinionsnämnd och ledande jurister har tidigare slagit fast samma sak: den som i offentligheten sprider främlingsfientlighet har ingen rätt till anonymitet.

Nordfront har pratat med Fjälling för att han ska få berätta mer om sig själv, om de senaste dagarnas händelser samt ge sin syn på saken.

Hej Fabian, berätta lite om dig själv, ditt uppvaknande och ditt arbete med Granskning Sverige.

— Jag heter alltså Fabian Fjälling, är 48 år gammal och bor med min fru och tre barn i en villa i Torslanda.

Jag var länge en helt vanlig person som rent politiskt var en typisk liberal som röstade på alltifrån Moderaterna till Socialdemokraterna. För 7-8 år sedan började jag dock inse att det är något med vår värld som inte riktigt stämmer. Jag kollade mycket på de många ”konspirationsfilmer” som började dyka upp kring 9/11-attackerna, vilket fick mig att inse att de som ifrågasätter den officiella historieskrivningen faktiskt säger saker som är rätt logiska och att det inte gått till på det sätt som etablissemanget påstår.

Ganska snart kom jag att börja läsa allt jag kunde komma över vad gäller historia. Oavsett vad andra sade om de författare och idéer jag kom över så bestämde jag mig för att inte utesluta något. Jag började få en helt ny världsbild än den jag blivit tilldelad av skolan och helt plötsligt började jag inse att jag är ett helt oskrivet blad vad gäller historia.

Läs också: Israel och 9/11

Mitt historiska intresse fick mig att inse att det är något mer med att vara svensk än bara bo på en viss plats och att det inte bara är det fysiska i livet som är viktigt. Jag har fortfarande inget klart eller definierat svar på vad det innebär att vara svensk men jag tycker att filosofi, ideologisk övertygelse, tankar och värderingar är viktiga. Inte värderingar som etablissemangets trams med ”allas lika värde”, utan det jag menar är att ett samhälle behöver gemensamma värderingar för att kunna fungera. Ett helt obegränsat öppet, tolerant och inkluderande samhälle är inget samhälle.

Granskning Sverige kom jag i kontakt med när jag lyssnade på en av de första klippen som vår medarbetare Johan Andersson gjorde. Jag mailade då honom några idéer, frågor och förslag vilket ledde till att han erbjöd mig att hjälpa till och göra egna klipp.

Hur ser du på den etniska aspekten av svenskhet?

— Jag tycker det är viktigt, men anser inte att det är det enda viktiga. Jag ser kombinationen av ras och kultur som kärnan i svenskheten.

Berätta om varför du valde att vara anonym i ditt arbete med Granskning Sverige.

— Framförallt för att skydda min familj. För att undvika telefonsamtal, trakasserier och hembesök av journalister på det sätt som skett under de senaste dagarna. Jag ville försöka göra Sverige till ett bättre land utan att för den skull dra fokus till mig som person.

Berätta om vad som hände när din identitet blev röjd.

— Jag var ofokuserad och klantig. Jag skulle skicka en fil till den Skype-grupp där våra redigerare finns men råkade skicka det som ett sms till Malin Lernfelt som jag nyligen intervjuat. Eftersom det skickades till ett telefonnummer istället för en Skype-användare konverterades filen till en sökväg på min dator där mitt namn stod med. Malin lade sedan snabbt upp en bild på SMS:et på sin Twitter och började publicera bilder på mig som hon lyckats leta fram.

Har någon försökt trakassera din familj efter detta?

Henrik ”Henko” Johansson från sajten ”Inte rasist men” var först med att kontakta min familj. Han ringde min fru, som inte har ett dugg med mitt arbete med Granskning Sverige att göra, och frågade efter mig. Till saken hör att min fru länge har fruktat att min identitet ska bli röjd och har alltid bett mig att vara försiktig. Hon blev förstås väldigt förskräckt av samtalet och meddelade Henko att jag inte var hemma. Henko valde då att bara några sekunder senare ringa min 11-åriga dotter som alltså fick ta emot ett samtal från en okänd man som nyligen hade fått hennes mamma att börja gråta. Nu frågade Henko bara efter mig och ställde inga frågor om mitt arbete till min fru och dotter, men jag måste ändå tro att det finns bättre sätt att försöka få tag i en person i ett läge som detta.

Folkets fiender drar sig inte för att ringa familjemedlemmar i sin jakt på att hänga ut dissidenter. Bilden är en illustration.

Kvällen innan Expressen besökte mitt hem ringde de min fru kring halv tio-tiden på kvällen. Jag var inte hemma då heller, men de insisterade på att de hade frågor, lämnade ett telefonnummer men sa inget om att de tänkte besöka vårt hem bara ett halvt dygn senare ifall jag inte skulle hinna ringa tillbaka. Min fru uppfattade inte heller varifrån de ringde.

Till saken hör att Expressens representanter själva har varit extremt svåra att nå samt usla på att ringa tillbaka när vi har försökt få tag i dem, något som jag vet att andra också har haft problem med.

Berätta om besöket dagen efter.

— Jag hörde hur det ringde på dörren och såg förstås genom fönstret att det var reportrar. Först tänkte jag inte ens öppna dörren, men min andra tanke var att det ändå kunde vara lite kul. Mina barn var också hemma och min äldsta dotter tyckte också efteråt att det var lite kul och sa till mig att ”där fick dem pappa!”.

Jag var rejält förbannad när jag öppnade men lyckades behålla lugnet. Först trodde jag inte att de hade lyckats ta någon bild på mig, men de hade dem förstås. Diamant Salihu försökte även få mig att släppa in hans fotograf med motiveringen att han skulle vara en garant för att jag skulle ”citeras korrekt”. Dessa avskum har ju trots allt inga spärrar, de ljuger ju hur mycket de vill.

Se Fabian Fjällings eget klipp från händelsen nedan:

På fråga kan inte Fjälling säga helt säkert varför han tror att just Expressen gjort sig kända för sina särskilt smutsiga trakasserier och uthängningar av politiska dissidenter. Han menar dock att den friande domen mot tidningens chefredaktör Thomas Mattsson i ett förtalsfall som nyligen meddelades troligtvis ingjutit ytterligare mod hos den lögnaktiga Bonniertidningen.

— Nu är det ju dock övertydligt för alla som läser Expressen att de är folkets fiender, det går inte att blunda för. Jag minns när den friande domen mot Mattsson offentliggjordes, då tänkte jag att detta är ren och skär bolsjevism. Nu är arbetslägren inte långt borta, berättar Fjälling och fortsätter:

— Jag tror sättet att komma åt tidningen är via deras annonsörer. Man borde ringa upp dem och fråga om de verkligen vill samarbeta med en tidning som sysslar med moderna häxjakter och meddela att man inte under några omständigheter kommer att handla deras varor och tjänster förrän de drar tillbaka sina annonser.

LÄS OCKSÅ: Thomas Mattsson friades av politisk jury – firade med att hänga ut målsäganden igen

Vad tror du konsekvensen hade blivit ifall du konfronterat Mattson i hans bostad på ett liknande sätt?

— Han hade förstås inte gillat det, men jag tror knappast att jag hade blivit gripen på samma sätt som Nordfronts journalister när de greps utanför Expressens kontor. När det gäller Motståndsrörelsen har ju etablissemanget redan bestämt att allt ni gör är brottsligt, men än så länge är det inte lika illa för oss andra.

Jag tror dock inte att han hade uppskattat det. Vi har ju fått veta att vi trakasserar journalister bara genom att ringa dem. Som svar besöker de alltså oss i våra bostäder. Jag har själv försökt få tag i Mattsson under en väldigt lång tid utan att lyckas, det kanske är dags att jag besöker honom så att han får en chans att svara på mina frågor och ta del av den kritik jag har mot honom.

Brottslingen Thomas Mattsson är precis som sin minion Diamant Salihu dömd för vapenbrott och driver den svenskfientliga tidningen Expressen.

Fjälling berättar att reaktionerna från omgivningen hittills endast har varit positiva och att han själv tar händelsen med ro, även om hans hustru fortfarande är lite skärrad över uppmärksamheten och trakasserierna. Granskning Sverige har också fått ett enormt lyft av all uppmärksamhet och donationerna under de senaste dagarna har nått rekordnivåer.

För egen del säger Fjälling att detta inte kommer att påverka hans arbete med Granskning Sverige det minsta. Han och hans medarbetare kommer att fortsätta ställa makthavare mot väggen och om något har detta bara ökat motivationen.

På fråga om vad han tror konsekvenserna kan bli för Expressen säger Fjälling att han hoppas att tidningen går i konkurs när allt fler börjar förstå vilka metoder de använder för att jaga och skrämma oliktänkande.

Tack Fabian för intervjun. Är det något du vill tillägga eller hälsa till Nordfronts läsare?

— Tack själv! Även om vi inte är ense om allt så delar jag väldigt mycket av Nordiska motståndsrörelsens idéer och åsikter och tycker att ni gör ett bra jobb.

Jag vill än en gång trycka på detta med Expressens annonsörer. Det är där deras maktbas ligger, glöm inte det. Fortsätt också att följa Granskning Sverige, vi kommer hela tiden ut med nytt och spännande material.

Fabian Fjälling kommer även att delta i kvällens avsnitt av Radio Regeringen som sänds live klockan 19:00.


  • Publicerad:
    2017-03-03 16:53