DET GODA HATET. Efter att ha kritiserat och granskat den så kallade autonoma vänstern fick Rebecca Weidmo Uvell motta hot om hembesök. Nyligen hällde dessutom en främmande man in en brun vätska genom hennes brevinkast, något hon själv menar är ett försök att tysta henne.

Rebecca Weidmo Uvell är en borgerlig i opinionsbildare, känd bland annat för sin podd Borgarbrackor och för att 2015 ha tagit över rollen som Slöseriombudsman av Martin Borg.

Weidmo Uvell har alltid varit provokativ i hennes kritik mot vänstern och nyligen har hon börjat granska diverse vänstergrupper, inklusive autonoma sådana.

Granskandet har lett till diverse hot, bland annat om hembesök – en metod som flitigt nyttjas av globalistvurmande och kriminella grupperingar för att försöka tysta människor med åsikter de inte delar men som de är rädda för att konfrontera personligen.

I tisdags upptäckte Widmo Uvell att en främmande man stod utanför hennes dörr. Plötsligt hällde han en brun vätska genom henne brevinkast. Turligt nog var vätskan inte frätande eller giftig och hon kunde själv torka upp den.

— Det var förmodligen Coca cola. Jag såg att han skruvade av korken på en flaska innan han hällde ut den, berättar Weidmo Uvell för SVT.

Hon säger sig ha ett bra signalement på mannen, som hon har polisanmält. Polisen har dock redan valt att lägga ned utredningen, då inget specifikt hot riktades mot henne i samband med besöket.

— Det är djupt obehagligt. Jag har små barn, tack och lov var de på fritids. Det är någon som vill skrämma mig till tystnad. Det här är politiskt motiverat, någon som vill skrämma bort mig från det här yrket, berättar hon och fortsätter:

— Det kom i direkt anslutning till en serie granskningar jag gjort av vänsterorganisationer, inklusive den autonoma vänstern. Någon skrev att ”vi borde göra ett hembesök för att tysta borgarfittan”.

På sociala medier har Weidmo Uvell också beskrivit och lagt upp skärmdumpar på hur diverse vänsterextremister hånar henne efter incidenten. En av dessa är vänsterextremisten Ayman Osman, som kallar henne för lögnare samtidigt som han själv påstår att ”nassar” ska ha hällt in bensin i någon ”aktivists” bostad och tänt eld medan ett spädbarn befann sig i bostaden.


Källa:
Främmande man dök upp utanför Rebecca Weidmo Uvells dörr: ”Någon vill skrämma mig till tystnad”


  • Publicerad:
    2017-11-02 13:45