DET GODA HATET. Henko Johansson, som driver det åsiktspolisiära projektet ”Inte rasist, men…”, brukar berömma sig för att förespråka icke-våldsmetoder. Nu kommer dock uppgifter som tyder på att han kan ha legat bakom ett hotfullt hembesök hos en meningsmotståndare.

Förutom bloggen ”Inte rasist, men…” är Henrik ”Henko” Johansson kanske mest känd för sin erfarenhet inom bantning.

Socialdemokraten Henrik ”Henko” Johansson har gjort sig känd med bloggen ”Inte rasist, men…” (IRM), där han trakasserar och hänger ut personer med politiskt inkorrekta åsikter. Särskilt intresserad tycks Henko vara av att sverigedemokratiska lokalpolitiker rättar sig efter partipiskan, samt att medborgarjournalister hängs ut i media.

För sina insatser i globalismens och storfinansens tjänst har han flera gånger bjudits in till diverse debattprogram i TV, där han bereds utrymme att bland annat berömma sig över att han skulle vara motståndare till all våldsanvändning.

Nu har det dock framkommit uppgifter som tyder på att Henko kan ha legat bakom ett så kallat hembesök av en meningsmotståndare, en metod som nyttjades frekvent av diverse numera nedlagda vänsterextrema terrorgrupper.

En person vid namn Fredrik, som är en av Granskning Sveriges (GS) medborgarjournalister, råkade nämligen avslöja sitt telefonnummer till Johansson, varpå han blev uppringd av densamme. Efter att Johansson ställt en rad frågor så publicerades information om Fredrik på Johanssons blogg – dock med maskerat efternamn och pixlade bilder.

Bara några dagar senare ska fyra maskerade personer ha försökt slå in Fredriks dörr, dock utan att lyckas. Till GS:s Johan Andersson berättar Fredrik att han senare kom att konfrontera Henko angående händelsen, men att Henko inte ville diskutera saken utan endast slängde på luren. På fråga uppger också Fredrik att ingen annan än Henko känner till hans identitet och kopplingen till Granskning Sverige.

Lyssna till Johan Anderssons intervju med Fredrik nedan:


  • Publicerad:
    2017-09-06 07:00