INRIKES. En antirasistisk profil menar på att spekulationerna efter medborgarjournalisten Bechir Rabanis död kan komma att utvecklas till en ”antisemitisk folkstorm med potential att nå hundratusentals svenskar”.

Interasistmens frontfigur Henrik ”Henko” Johansson har skrivit en krönika i den folkfientliga tidningen Dalarnas Tidningar rörande reaktionerna som följt på medborgarjournalisten Bechir Rabanis plötsliga död i förra veckan.

Förutom att hagla invektiv över den framlidne Rabani – vars journalistiska gärning han till exempel kallar för ett ”antisemitiskt, konspiratoriskt och hotfullt hopkok” – uttrycker Johansson en rädsla för en folklig antisemitisk gräsrotsrörelse. Detta eftersom att många spekulerat i att Rabanis pågående granskning gentemot juden Robert Aschberg kan ha varit orsaken till hans plötsliga död.

Johansson nämner närmast skräckslaget de många hundratusentals visningar Rabanis egna verk samt olika diskussionstrådar om hans frånfälle fått och liknar detta med ”en antisemitisk folkstorm”. Propaganda om judar som en ”allsmäktig grupp med mord i sinnet och världsherravälde som mål” har ”potential att nå hundratusentals svenskar” menar Johansson.

Källa:
Henrik Johansson: Det råa judehatet mot Robert Aschberg visar att vi inte lärde oss någonting


  • Publicerad:
    2017-12-19 16:20