SVERIGEDEMOKRATERNA. Uppgifter om att Sverigedemokraternas ekonomiske talesperson deltagit vid en nationalsocialistisk spelning år 2005 och att han under sin skoltid varit med i skinheadrörelsen har nu blivit till ännu ett bekymmer för partiet.

oscar

Oscar Sjöstedt i skolkatalogen från Kungsholmens Gymnasium.

Det var den vänsterextrema underrättelsetjänsten EXPO som kunde “avslöja” att SD:s ekonomipolitiske talesperson Oscar Sjöstedt deltagit vid en spelning 2005 anordnad av fonden Gula korset, vilken var en fond som hjälpte nationella som dömts till fängelse.

Sjöstedt medger själv att han deltagit vid spelningen efter att han hade träffat en tjej han var intresserad av och hon frågade honom om han skulle följa med på en fest, något han gjorde utan att veta vad det var för sammanhang.

”Sanningen är att jag efter en någorlunda blöt kväll blev meddragen av en bekant till en fest utan större vetskap om vare sig arrangör eller syfte. Väl på plats uppfattade undertecknad dock det subkulturella inslaget som alltför påtagligt och valde naturligtvis att lämna tillställningen relativt omgående”, menar Sjöstedt.

Partiledaren Jimmie Åkesson och partiets ideolog Mattias Karlsson stöttar Sjöstedt och vidhåller att han hamnat i ett sammanhang han inte alls hade för avsikt att befinna sig i, utan att han hamnat där av misstag.

Den “antirasistiska” bloggen “Inte rasist men..”, som tidigare publicerat ett videoklipp där Sjöstedt drog ett skämt om “nazister” och judar, har nu kommit med ytterligare ett ”avslöjande”. Sjöstedt ska enligt flera personer som minns honom från skoltiden varit en “skinnskalle” med “rasistiska åsikter” som gick under öknamnet “Rasse Oscar”.

Huruvida dessa “avslöjanden” tvingar SD-ledningen att agera mot Sjöstedt, då de själva målat in sig i ett hörn efter den så kallade nolltoleransen, återstår att se.

Källor:

SD-toppen gick på en nazistspelning 2005
IRM avslöjar Sjöstedts bakgrund som skinhead – hans epitet var “Rasseoscar”


  • Publicerad:
    2016-10-11 20:45