Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Anna Hagwall tvingas lämna sina politiska uppdrag

Av Redaktionen, 2016-10-08
redaktionen@nordfront.se

SVERIGEDEMOKRATERNA. Riksdagsledamoten tvingas avgå. Att begränsa judisk mediemakt över Sverige ”står i direkt strid med partiets politik”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

anna-hagwall

Sverigedemokraten Anna Hagwall.

Sverigedemokraten Anna Hagwall har efter gruppledningens uppmaning tvingats lämna samtliga sina poster inom partiet. Som ordinarie ledamot av skatteutskottet och ersättare i näringsutskottet samt även posten som intern gruppledare för partiets skattepolitiska grupp. Detta efter att Hagwall fått hård kritik från judiskt ägda medier efter hennes motion om att begränsa den Bonnierkoncernens stora massmediala inflytande i Sverige.

Hagwall kommer ändå att stanna kvar inom SD och sitta kvar i riksdagen mandatperioden ut och i kommunfullmäktige i Rättvik och i landstingsfullmäktige i Dalarna. Hagwall kommer dock inte att ställa upp för omval till riksdagen år 2018.

”Står i direkt strid med partiets politik”
I ett pressmeddelande skriver Sverigedemokraterna att uttalanden om att begränsa judars mediemakt över Sverige ”står i direkt strid med partiets politik”. Att svensk media skall ägas och kontrolleras av svenskar är tankegångar som skadar Sverigedemokraterna, enligt partiets pressmeddelande.

— Anna Hagwall dementerar bestämt de anklagelser om antisemitism som riktats mot henne den senaste tiden. Det är dock illa nog att hon lagt fram förslag som står i direkt strid med partiets politik och uttalat sig på ett sådant sätt att trovärdigheten i Sverigedemokraternas mångåriga kamp mot antisemitism har kunnat ifrågasättas, säger Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson och fortsätter:

— Detta tillsammans med det faktum att det inte är första gången som Hagwall gjort uttalanden som skadat partiets anseende och stått i strid med våra fastlagda principer har gjort att partiledningens förtroende för henne allvarligt har skadats.

”Känner sig hemma i judiska miljöer”
Flera ledare över Bonnier-imperiet har uttalat att trots att de i sina tidningar uppmanar svenskar att omfamna mångkulturen så tänker de själva judiskt. Den i år avlidne Jeanette Bonnier, som ägde en tiondel av Bonnierkoncernen och satt i styrelsen för Dagens Nyheter, Expressen och Svensk Filmindustri, har i en intervju i DN uttalat att den judiska gruppkänslan och förmågan att hålla icke-judar utanför företaget har gynnat Bonnierimperiet. Hon uppgav att hon ”känner sig hemma i judiska miljöer” och sade att ”det är oerhört medvetet” att behålla mediemakten inom familjen genom att inte börsnotera Bonnierkoncernen.

Cecilia Hagen, själv Bonnier-ättling, kallade förra veckan svenskar som gör motstånd mot massinvandringen för ”råttor” som man borde ”utplåna” och spred detta hat från Bonnier-tidningen Expressen. Den uppviglande artikeln har, ironiskt nog, fått SD att uppmana till bojkott av tidningen.

Källa:
Anna Hagwall lämnar sina politiska uppdrag


  • Publicerad:
    2016-10-08 21:15