SVERIGEDEMOKRATERNA. Anna Hagwall ställs inför valet att lämna Sverigedemokraterna frivilligt eller att uteslutas ur partiet. Detta på direkt order av partiledaren Jimmie Åkesson, enligt en uppgiftslämnare med insyn inom partiet.

anna-hagwall

Sverigedemokraten Anna Hagwall har tidigare fått lämna alla sina politiska uppdrag inom partiet efter att hon indirekt kritiserat den judiska överrepresentationen bland ägarna av Sveriges massmedier. Nu ställs hon inför valet att självmant lämna partiet eller att bli utesluten.

SD:s partiledning har öppnat ett personärende mot henne som just nu håller på att utredas i partiets medlemsutskott. Även äldre uttalanden av Hagwall tas upp för att rättfärdiga uteslutningen.

Partiet försöker komma fram till en uppgörelse med Hagwall om att hon självmant lämnar sin riksdagsplats, alla sina lokala uppdrag samt partiet. Detta för att förhindra att Hagwall väljer att sitta kvar i riksdagen som politisk vilde.

— Det är på direkt order av Jimmie Åkesson. Hon har att välja på att lämna själv, annars blir hon utesluten. Hon ska inte företräda Sverigedemokraterna längre, det är väldigt tydligt, säger en uppgiftslämnare.

— Jag är inte så jätteglad. Jag har inte velat skada partiet, Jimmie Åkesson eller Mattias Karlsson och allra minst mig själv. Men det finns starka krafter som vill driva den här processen vidare och jag hoppas att sanningen kommer fram och att vi kan fortsätta samarbeta, säger Hagwall.

Källa:
Uppgifter: Hagwall tvingas lämna SD


  • Publicerad:
    2016-10-29 16:15