STOCKHOLM. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besökte en bögklubb i Stockholm under natten mot fredag. Stämningen blev dålig när vissa lättkränkta gäster fick syn på Åkesson och en man försökte angripa SD-ledaren.

jimmie

Tillsammans med några vänner och SÄPO-vakter besökte Jimmie Åkesson bögklubben The Secret Garden i Stockholm under natten mot fredag. Vissa besökare reagerade starkt negativt över Åkessons närvaro och några lämnade klubben i protest. Åkesson själv var på gott humör och gick omkring och pratade med andra besökare som visade intresse över Åkessons närvaro.

— Alla blev lite chockade när han kom dit. Många blev jävligt sura och upprörda. Secret Garden är en gayklubb som är öppen för alla. Flera som jag var med där är homosexuella, och de är väldigt kritiska till åsikterna som SD för fram, säger Martin Johansson, som befann sig på bögklubben.

Några personer som satt vid ett bord i närheten av Johanssons talade högt om att de ville slå ner Åkesson. En av männen vid bordet skrek plötsligt “jävla rasist” och försökte därefter attackera SD-ledaren fysiskt. Men SÄPO-vakter hindrade mannen från att komma fram till Åkesson som sedan leddes ut från bögklubben.

Polisen larmades men den aggressiva mannen hade lämnat platsen när de anlände. Åkesson återvände sedan till bögklubben när det lugnat ner sig och stannade till stängningsdags.

Källa:
Man försökte ge sig på Åkesson – Säpo larmade polis


  • Publicerad:
    2016-12-03 10:40