POLITIK. Även om en stor del av Sverigedemokraternas väljare under morgonen gladdes åt Donald Trumps seger i presidentvalet i USA så gjorde inte partiledaren Jimmie Åkesson det. Istället så ”skräms” han över valet av kandidater till presidentposten.

Trump-Åkesson

Endast en liten minoritet av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter visade öppet sitt stöd till Donald Trump inför presidentvalet, något som en stor del av partiets väljare däremot gjorde enligt undersökningar som publicerats under valkampanjen.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har tidigare uttryckt sig kritiskt mot Trump, en linje som han fortsätter att hålla även efter att det visat sig att Trump vann valet.

— För min egen del så har jag valt att inte uttala stöd för någon av kandidaterna, just eftersom jag inte tycker att någon av dem borde bli president, säger partiledaren och fortsätter:

— Att man lyckas producera två så pass usla kandidater, det skrämmer mig lite grann.

Bekymmersamt erkände dock Åkesson att han ser vissa positiva aspekter med det hela. Försiktigt hoppas han på att resultatet kan fungera som en väckarklocka för det socialliberala etablissemanget, den politiska eliten samt medier och den kultursfär som styr debatten i USA och Europa så att de börjar lyssna till folket.

Källor:
Jimmie Åkesson, SD: ”Det skrämmer mig”
SD-väljare vill att Donald Trump blir USA:s näste president


  • Publicerad:
    2016-11-09 15:20