UTRIKES. Vladimir Putin går ut och gratulerar Donald Trump för segern i det amerikanska presidentvalet och säger sig nu vara redo att reparera Rysslands relation med USA.

putintrump

I ett uttalande under onsdagen gratulerar Rysslands president Vladimir Putin den republikanske presidentkandidaten Donald Trump för segern i det amerikanska presidentvalet.

Putin säger också att han följt Trumps valkampanj och noterat att han har en vilja att återupprätta goda relationer med Ryssland.

— Vi förstår och är fullt medvetna om att det blir svår väg att vandra i ljuset av det förfall som relationen mellan USA och Ryssland tyvärr befinner sig i, sa den ryske presidenten och poängterade att den dåliga relationen inte beror på Ryssland.

Även Vyacheslav Volodin, som är talman i det ryska parlamentet, ser positivt på den framtida relationen mellan Ryssland och USA.

— Den nuvarande relationen mellan USA och Ryssland kan inte kallas för vänlig. Förhoppningsvis kommer en mer konstruktiv dialog att vara möjlig med den nya amerikanska presidenten. Det ryska parlamentet välkomnar och stöder alla steg som tas i den riktningen, sa Volodin under onsdagsmorgonen.

Trump sa i sitt segertal tidigare i morse att han kommer att verka för goda relationer med alla länder som vill ha goda relationer med USA.

Källa:
Putin on Trump victory: Russia is ready to restore relations with US


  • Publicerad:
    2016-11-09 14:30