PRESIDENTVALET 2016. Rapporterna haglar in om krånglande röstningsmaskiner under den pågående röstningen om USA:s framtida president.

It's Tuesday, faggots!

I Pennsylvania har två valdistrikt redan rapporterat om problem med de digitala röstningsmaskinerna som för första gången används i ett amerikanskt presidentval. Även i delstaten North Carolina har man haft problem. Tolv väljare har rapporterat att när de valt Donald Trump som sitt val ska maskinen ha ändrat kandidat till Hillary Clinton istället.

— Det var ett enkelt problem som var lätt att åtgärda när valförrättarna fick kännedom om det, säger Marissa Crispell som är valansvarig i Luzern County.

När Donald Trump får frågan om han kommer att acceptera valresultatet trots osäkerheten kring röstningsmaskinerna svarar kandidaten att han vill att allt ska gå rätt till. Han hälsar även att allt förhoppningsvis går bra och att Republikanerna vinner valet.

— Vi får se hur saker och ting faller ut i dag, förhoppningsvis faller de ut väl och förhoppningsvis behöver vi inte oroa oss över det. Och med förhoppningsvis menar jag att vi vinner, säger han.

Trump har tidigare sagt att Hillary Clinton är djävulen själv och att han fruktar att valet är riggat, en farhåga som delas av en stor del av det amerikanska folket enligt en undersökning.

Källa:

Röstningsmaskiner bytte kandidat


  • Publicerad:
    2016-11-08 22:15