UTRIKES. FBI-chefen James Comey har meddelat att de har valt att lägga ner utredningen om Hillary Clintons användande av en privat e-postserver under hennes tid som utrikesminister. Clinton kan dock inte pusta ut riktigt än då hon fortfarande utreds för mutanklagelser som riktats mot henne och hennes stiftelse The Clinton Foundation.

hillary clinton sionist

Det var för cirka två veckor sedan som FBI meddelade att de återupptagit utredningen mot Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton efter att det i mars 2015 hade avslöjats att Clinton hade skickat mejl från en obehörig mejlserver under tiden hon var USA:s utrikesminister. Det ska ha gällt tiotusentals mejl varav flera klassificerades som hemligstämplade som Clinton ska ha skickat från den obehöriga mejlservern.

Under söndagen, två dagar innan det stora presidentvalet, meddelade FBI-chefen James Comey att man återigen valt att lägga ner utredningen mot Clinton. Comey menar att utredningen har lett till att FBI inte längre anser att det finns någon orsak till att åtala Hillary efter e-postgranskningen.

För Clinton är det ett mycket välkommet besked då det är imorgon som presidentvalet sker och mejlskandalen har hängt som ett mörkt moln över Hillarys valkampanj.

Clintons rival, Republikaneras presidentkandidat Donald Trump, är kritisk till FBI:s beslut.

— Man kan inte gå igenom 650 000 mejl på 8 dagar, säger Trump. Han fortsätter:

— Nu är det upp till amerikanska folket att utdöma rättvisa vid valurnan den 8 november.

Det finns dock ingen anledning för Hillary Clinton att pusta ut riktigt än då hon är föremål för en annan pågående utredning. I detta fall gäller det mutanklagelser som riktats mot henne, hennes man Bill Clinton och deras stiftelse The Clinton Foundation.

Misstankarna handlar bland annat om att utländska regeringar och multinationella företag ska ha köpt sig politiskt inflytande och har gjort paret Clinton extremt rika. Korruptionsanklagelserna kretsar mycket kring The Clinton Foundation och tar sig bland annat uttryck genom att de aktörer som vill påverka den politiska beslutsprocessen i USA hyr in Bill eller Hillary som talare. Ett enskilt tal kan kosta hundratusentals dollar och i samband med att paret Clinton drar in dessa pengar hjälper de också till att genomdriva politiska beslut som gynnar de personer som hyrt in dem som talare.

Källor:
FBI’s Comey tells Congress email review completed, decision not to prosecute Clinton stands
Wearebreitbart (Instagram)


  • Publicerad:
    2016-11-07 13:51