UTRIKES. I en exklusiv intervju med Wikileaks chefredaktör Julian Assange säger han bland annat att Hillary Clinton ljuger när hon påstår att Ryssland ligger bakom att hennes e-mail läckt.

assange

Julian Assange menar att Hillary Clinton är en lögnare och att det är synd om henne.

På lördag kommer Russia today att sända en exklusiv intervju som John Pilger har hållit med Wikileaks chefredaktör Julian Assange. Redan idag har man dock släppt en trailer och information om några av de saker som framkommer i intervjun.

Bland annat förnekar Assange bestämt att Ryssland ska ha varit inblandade i deras publicering av Hillary Clintons e-mail, något som Clinton vid flera tillfällen hävdat samtidigt som hon anklagat Ryssland för att därmed vilja påverka utgången av det amerikanska presidentvalet.

— Hillary Clinton har vid upprepade tillfällen falskeligen hävdat att 17 olika amerikanska underrättelseorganisationer har pekat ut Ryssland som källan för våra publiceringar. Detta är falskt, Ryssland är inte vår källa, säger Assange i intervjun.

Assange, som intervjuades i Ecuadors ambassad där han för tillfället residerar, säger vidare att han tycker synd om Clinton:

— Jag tycker faktiskt synd om Hillary Clinton som person, för jag ser någon som ätits upp levande av sina egna ambitioner, plågad till den gräns att hon bokstavligen blivit sjuk till den grad att hon svimmat som en följd av att hon ständigt jagat sina ambitioner.

Relationen mellan Assange och USA i allmänhet men kanske Hillary Clinton i synnerhet har länge varit ansträngd och Assange är efterlyst i USA misstänkt för spionage efter att Wikileaks publicerat hemligstämplade dokument som tyder på att USA begått krigsbrott i Irak och Afghanistan. Tidigare i höst kunde Nordfront publicera uppgifter om att Clinton under sin tid som utrikesminister ska ha föreslagit att USA skulle lönnmörda Assange med hjälp av en drönare.

Intervjun i sin helhet kommer alltså att släppas nu på lördag.

Se trailern nedan:

Källor:
Assange: WikiLeaks did not receive Clinton emails from Russian govt (JOHN PILGER EXCLUSIVE)
Julian Assange: WikiLeaks’ Clinton Emails Did Not Come from Russia


  • Publicerad:
    2016-11-03 17:30