Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Wikileaks-anhängare bakom IT-attackerna

Av Redaktionen, 2016-10-22
redaktionen@nordfront.se

INTERNET. Under gårdagen inleddes en rad DDos-attacker mot stora amerikanska sajter. Nu uppger Wikileaks att det är deras anhängare som har utfört attackerna som hämnd för sabotage mot Wikileaks från USA:s regering.

På fredagseftermiddagen drabbades flera stora sajter av belastningsattacker. De drabbade sajterna är bland annat Facebook, Twitter, Spotify, Shopify.

För många användare i USA har sajterna legat nere, däremot har få användare i Europa rapporterat om problem med att komma in på sajterna.

Hemsidorna Krisinformation.se och Msb.se, som tillhör Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ligger också nere. Anledningen tros vara att myndighetssajterna är beroende av Dyn, den domännamnstjänst som har utsatts för attacken, skriver Bonniertidningen Dagens Nyheter.

Nu avslöjar Wikileaks att det är anhängare till dem som har utfört attackerna. På Twitter skriver Wikileaks att attackerna borde upphöra och att anhängarna nu ”nått fram med sitt budskap”.

De senaste dagarna har Wikileaks-sympatisörer och andra anhängare av det fria ordet rasat över att Julian Assange fått sin Internetanslutning avskuren i ett försök att skydda Hillary Clinton. Attacken mot Wikileaks-grundaren skedde bara timmar efter Wikileaks gått ut mer ännu fler läckor från Hillary Clintons epost, denna gång hennes tal till den judiska storbanken Goldman Sachs.

Ecuadors utrikesdepartement har bekräftat att man tillfälligt skurit av Assanges Internetuppkoppling på landets ambassad i London där Assange vistas sedan han beviljades asyl av landet 2012.

Ecuador har uppgett i ett uttalande att man inte vill att Wikileaks ska påverka det amerikanska presidentvalet, men många tror att landet inte tagit detta beslut själv utan att man har utsatts för yttre påtryckningar av den amerikanska regeringen. Detta eftersom man i Washington vill att läckor som avslöjar Hillary Clintons korruption ska upphöra.

Wikileaks har uppgett att man har uppgifter om att det är USA:s utrikesminister John Kerry själv som ligger bakom påtryckningarna mot Ecuador.


  • Publicerad:
    2016-10-22 01:00