USA. Efter att FBI fått kännedom om ytterligare mejl som Hillary Clinton skickat från sin privata mejlserver har nu utredningen emot henne återupptagits. En nyhet som hennes rival Donald Trump välkomnar, knappt två veckor innan det viktiga presidentvalet i USA.

hillary clinton sionist

Det var i mars 2015 som det avslöjades att demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton hade skickat mejl från en obehörig mejlserver under tiden hon var USA:s utrikesminister.

Trots att det rörde sig om tiotusentals mejl varav flera klassificerades som hemligstämplade lade USA:s federala polismyndighet FBI ner utredningen mot Clinton i juli i år. FBI:s chef James Comey ansåg då att Clinton agerat ”extremt vårdslöst” med sin mejlhantering, men att det inte ska ha skett medvetet och därför borde inget åtal väckas mot henne. En uppmaning som justitieminister Loretta Lynch följde.

Men nu, knappt två veckor innan presidentvalet i USA, har alltså FBI återupptagit utredningen mot Clinton. Detta efter att den federala polismyndigheten funnit ytterligare mejl som nu kommer undersökas för att se ifall även dessa mejl innehåller hemligstämplad information. FBI säger att de varken vet vilken betydelse dessa mejl har eller hur lång tid utredningen kommer ta.

Clinton-kampanjen verkar ha skakats av beskedet. Demokraternas kontroversielle kampanjordförande John Podesta kommenterar händelsen med att säga att ”FBI-chefen är skyldig det amerikanska folket att omedelbart ge alla detaljer om det han nu utreder.” Clinton själv säger i en hastigt utlyst presskonferens att hon är ”övertygad” om att de nya mejlen inte kommer vara så pass allvarliga att hon kommer åtalas. Även hon uppmanar FBI att skynda på utredningen för att få den klar så snabbt som möjligt.

En som däremot tagit emot beskedet med glädje är Republikanernas presidentkandidat Donald Trump. Trump har tidigare flera gånger sagt att Hillary Clinton borde dömas till fängelse för hennes mejlhantering. Han kallar nu FBI-granskningen för ”större än Watergate” och hoppas att rättvisa kommer skipas över hans rival.

Källor:
Clintonmejl hittade i sexutredning
Hillary Clinton ber FBI om en snabb utredning


  • Publicerad:
    2016-10-29 13:35