UTRIKES. Idag sändes ett inslag på Russia Today där John Pilger höll en exklusiv intervju med Julian Assange. I intervjun berättar Assange bland annat att Clinton sponsras av samma makter som sponsrar Islamiska staten.

assange

Julian Assange intervjuas av John Pilger på Ecuadors ambassad i London.

Nordfront rapporterade tidigare i veckan att John Pilger har hållit en exklusiv intervju med Wikileaks chefredaktör Julian Assange på uppdrag av Russia Today.

Redan då hade man gått ut med information om några av de saker Assange pratade om med Pilger. Bland annat förnekade han bestämt den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons påståenden om att Ryssland skulle ligga bakom Wikileaks offentliggörande av de e-mail hon olovligen raderat och försökt dölja under sin tid som USA:s utrikesminister.

Idag släppte Russia Today intervjun och i den berättar Assange också att det sammanlagt rör sig om cirka 33 000 raderade mail, varav hälften redan publicerats, samt mail som skickats av Clintons kampanjdirektör John Podesta. Enligt Assange är en röd tråd i mailen att Clinton och de omkring henne tar emot pengar av olika stater, organisationer, bolag och inflytelserika personer i utbyte mot att de på olika sätt får tillgång till och inflytande över Clinton.

John Podesta är djupt involverad i Hillary Clintons korruption.

John Podesta är djupt involverad i Hillary Clintons korruption.

Assange pratar också om de uppenbara länkar som finns mellan Clinton och finansieringen och uppstartandet av Islamiska staten (IS). I ett e-mail som Wikileaks publicerat och som skrivits av John Podesta står det klart och tydligt att Saudiarabien och Qatars regeringar, som är allierade med USA, har sponsrat IS under tiden då Clinton var utrikesminister och med hennes goda minne.

Saudiarabien och Qatar har dessutom under Clintons tid som utrikesminister skänkt enorma summor pengar till Hillary och Bill Clintons egna privata stiftelse Clinton Foundation samtidigt som USA sålt stora mängder vapen till dessa terroristkopplade regeringar. Faktum är att USA:s vapenexport till dessa länder fördubblades medan Clinton var utrikesminister.

Assange menar att Hillary Clinton är mittpunkten i ett stort internationellt nätverk av skurkstater, banker, aktörer på Wallstreet såsom den judiska investmentbanken Goldman-Sachs och högt uppsatta personer inom USA:s federala myndigheter underrättelsetjänster. Alla dessa mäktiga aktörer kommer i kontakt med varandra och samverkar via Clinton.

Som exempel på att det är just detta nätverk som har makten i USA tar han ett annat mail från John Podesta där det visar sig att den nuvarande amerikanske presidenten Barrack Obamas kabinett utsågs efter en lista som skapats av representanter från den judiska och New York-baserade banken Citibank.

judiska_banker

Hillary Clinton är central när det gäller kontakt mellan judiska banker och skurkstater.

Vidare berättar Assange att det finns uppemot 1 700 e-mail som rör USA:s inblandning i störtandet av Libyens president Muammar Gaddafi. Dessa mail bekräftar det faktum att Hillary Clinton var motorn bakom händelserna och Assange går så långt att han menar att det hela var ”Clintons egna krig”.

Följden av kollapsen av den libyska staten blev också som bekant att jihadister i hela den muslimska världen kunde flytta fram sina positioner, vilket var nödvändigt för IS framväxt. Dessutom öppnade kollapsen upp en korridor för afrikaner som tidigare stoppats från att ta sig till Europa vid Libyens gräns.


Det berömda klippet där Clinton gottar sig i Mohammar Gaddafis brutala lynchning.

Assange pratar i intervjun även om Donald Trump och det amerikanska presidentvalet, Ecuador och det faktum att han sedan fyra år tillbaka residerar i deras ambassad i London som politisk flykting men även om Sverige som vägrar försäkra Assange att de inte kommer utlämna honom till USA ifall de på något sätt skulle få tag i honom.

Se hela intervjun nedan:

Källa:
Assange: Clinton is a cog for Goldman Sachs & the Saudis (JOHN PILGER EXCLUSIVE VIDEO & TRANSCRIPT)


  • Publicerad:
    2016-11-05 18:00