USA. I en nyligen läckt ljudupptagning som sägs vara  från 2006 säger Hillary Clinton till redaktörer för en framstående judisk tidning att hon anser att det var ett misstag att få till ett politiskt val i Palestina och att man åtminstone borde ha riggat valet.

Att stå emot Hillary Clinton tycks vara förenat med vissa risker.

Med bara drygt en vecka kvar till det amerikanska presidentvalet tycks problemen och skandalerna kring demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton bara bli allt värre. Bland annat har FBI nyligen återupptagit sin utredning mot henne rörande de e-mail som hon ska ha försökt dölja och radera under sin tid som utrikesminister.

I en nyligen läckt ljudupptagning från 2006 hörs Clinton prata med redaktionen för den judiska veckotidningen The Jewish Press i samband med hennes kampanj att väljas om som senator för New York. Eli Chomsky, som var en av redaktörerna, spelade in det 45 minuter långa samtalet som nu har läckts.

Bland det mest intressanta i samtalet är när Clinton diskuterar ett val som nyligen hållits i Palestina.

— Jag tycker inte vi borde ha försökt få till ett val i de palestinska områdena. Jag anser att det var ett stort misstag, förklarar Clinton och fortsätter:

— Och när vi nu försökte få till valet borde vi ha gjort något för att kunna bestämma vem som vann.

Att försöka påverka politiska val i andra länder brukar i vanliga fall anses som synnerligen allvarligt. Huruvida detta kommer få konsekvenser för Clinton och det stundande presidentvalet återstår dock att se då hon redan klarat sig igenom ett flertal stora skandaler med anklagelser om korruption och maktmissbruk.

Lyssna på klippet där Clinton diskuterar det palestinska valet nedan:

Källa:
Leak: Hillary Advocated Rigging Palestinian Elections


  • Publicerad:
    2016-10-30 11:50