USA. Under lördagen när Donald Trump höll ett valmöte i staden Reno i Nevada uppstod tumult i publiken varpå Trump fick föras av scenen av säkerhetspersonal. Anledningen sägs vara att det misstänktes vara en beväpnad man i publiken.


Klipp från händelsen där Trump fördes av scenen av säkerhetspersonal.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump besökte under lördagen staden Reno i Nevada för att bland annat hålla ett valmöte.

Mitt under talet uppstod någon slags tumult i publiken varpå någon ropade ”han har en pistol”. Snabbt fördes Trump av scenen med hjälp av säkerhetspersonal.

Han återvände dock efter några minuter och kunde fortsätta sitt valmöte.

En man ska ha eskorterats bort av Secret Service men enligt uppgift ska han ha varit obeväpnad. Trump skrev senare ett kort uttalande där han tackade Secret Service och alla som närvarade vid mötet och visade sitt stöd och avslutade med att säga att ”ingenting kan stoppa oss”.

Det är inte första gången som säkerhetspersonal fått ingripa för att skydda presidentkandidaten vid offentliga tillställningar i Nevada. I juni exempelvis försökte en 19-årig brittisk medborgare att stjäla ett tjänstevapen av en polis i syfte att skjuta Trump vid ett valmöte i Las Vegas.

Källa:
Trump avbröt möte av säkerhetsskäl


  • Publicerad:
    2016-11-06 15:30